Duivensport

Jan Horstman Nederlands Kampioen.

NIEUW AMSTERDAM - Van 12 t/m 15 januari was de grootste show van Nederland met meer dan 15000 vogels in de Americahal te Apeldoorn. Deze show georganiseerd door de NBVV ( Nederlandse bond van vogelliefhebbers) was voor vogelvereniging Ons Genoegen, uit Nieuw-Amsterdam / Veenoord, zeer succesvol. Dit jaar hadden zich 6 leden ingeschreven, Tom Luth (goud en zilver ), Ronny Lotterman (goud en zilver), Harry Mulder (zilver), Henk Savenije en Marco ten Voorde met hoge scores.
Reageer!

Bertus Veltrop wint Gerard Fuhler wisselbokaal

EMMER COMPASCUUM ? Afgelopen zaterdag werd er weer een kleiduivenwedstrijd gehouden om de Gerard Fuhler wisselbokaal. Deze wedstrijd werd weer gehouden op het mooie schietsportcentrum van Emmer Compascuumn. Maar liefst 34 schutters hadden zich voor deze open wedstrijd ingeschreven. Dit jaar werd Bertus Veltrop winnaar van deze bokaal.
Reageer!

Winst voor Henk Kuipers

EMMEN - Herman Vos, voorzitter van de postduivenvereniging The Flying Dutchman in Emmen, overhandigde zaterdag 24 juli drie bloemen aan Henk Kuipers en zijn vrouw. Een van de topduiven van Henk Kuipers heeft in afdeling tien de eerste prijs gepakt; op de tweedaagse wedvlucht in het Franse Bordeaux was hij de snelste. Nog geen maand geleden triomfeerde de duif ook al op Perigueux. Inmiddels zijn de jonge duivenvluchten begonnen. Nu strijden de leden van The Flying Ductman onderling tegen elkaar.
Reageer!

Duivenmelker Gerrit Jager pakt eerste prijs

EMMEN - Ruim 300 duiven van de postduivenvereniging The flying Dutchman in Emmen, werden dit weekend bij het Vlaams stadje Rekkem gelost. Negentien duivenliefhebbers vochten om de overwinning. De duif van de winnaar Gerrit Jager, had met een snelheid van circa 80 kilometer per uur de afstand overbrugd en streek daarmee met de eer streek. De duif van Evert Mooiweer zat hem op de staart. Diens eerste duif kwam als tweede aan om en had een snelheid van op de kop af 79 km per uur gemaakt. Als derde schoot een duif van Henk Oosting het hok binnen. Om reacties te plaatsen of te lezen moet u eerst inloggen.
Reageer!

Uitslagen duivenvluchten Samespel Zuid Oost Drenthe

BARGER COMPASCUUM - Zaterdag werden de duiven in de categorie J13 van Samenspel Zuid-Oost Drenthe gelost in Heteren en A,Boender uit Zwartemeer wist als eerste een duif op de klok te zetten; De top tien van zaterdag ziet er als volgt uit:
Reageer!

Uitslag Samenspel Zuid-Oost Drenthe vlucht vanaf Boxtel

BARGER COMPASCUUM - Hierbij de uitslag van Samenspel Zuid-Oost Drenthe van vandaag. Losplaats J12 Boxtel afd.10 afstand 170 km. B.Benjamins uit Zwartemeer was vandaag grootverdoener met een eerste en tweede plaats. Gerrit Velema uit Nieuw Dorxdrecht eindigde met een gelijk aantal punten als B.Benjamins op een geddelde tweede plaats. De volledige uitslag ziet er als volgt uit:
Reageer!

Uitslagen duivenvluchten Samenspel Zuid Oost Drenthe

BARGER COMPASCUUM - Zaterdag werden door Samenspel Zuid Oost Drenthe twee duivenvluchten gehouden. De eerste vanaf Heteren over een afstand van 120 km werd gewonnen door A.Meier uit Weiteveen en de vlucht vanuit Pithiviers over 610 km werd een prooi voor de combinatie de Vries-Menzen uit Klazienaveen.
Reageer!

Geert Wessels wint vlucht vanaf Boxtel

BARGER COMPASCUUM - Afgelopen zaterdag was er weer een vlucht van Samenspel Z.O.D. De duiven werden om 6.45 uur gelost in Boxtel en de afstand die de duiven moesten overbruggen met een oosten wind was ongeveer 170 km.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda