Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - Maar Nu even niet. De corona pandemie heeft ook de handbalwereld lamgeslagen. Alle competities, de één wat later dan de ander, zijn in de loop van de maand maart stopgezet. In sommige competities werden kampioenen aangewezen, in andere weer niet. Belangrijke beslissingen werden er overal wel genomen. Meestal betekende dat, dat er geen degradanten werden aangewezen. Zoals in Duitsland.


In de Liqui Moly Handbal Bundesliga werd koploper THW Kiel tot “Meister” gekroond en mocht de HSG Nordhorn-Lingen in de 1e Bundesliga blijven, hoewel het met “slechts” 4 punten afgetekend onderaan stond. Een gelukje dus voor de met 4 Nederlanders uitgeruste selectie van de HSG Nordhorn-Lingen. Nog een jaar 1e Bundesliga! Mooi voor de spelers, mooi voor de fans, die nog altijd, ondanks de tegenvallende prestaties, in grote getale naar de beide sporthallen in Nordhorn en Lingen kwamen. Wie weet, na dit jaar rijping en het opdoen van de nodige ervaring, gaat het het volgende jaar beter. Immers, de hoop vervliegt het laatst.

Voor wat het waard is, de laatste uitslagen, voordat de competitie op slot ging.
Füchse Berlijn – HSG verrassend 30-32
HSG – Frisch Auf Göppingen 20-30
HSG TSV Hannover-B. 24-32
TBV Lemgo Lippe – HSG 31-25

Tot slot nog wat nieuwtjes/veranderingen bij de HSG Nordhorn-Lingen. Wat de selectie betreft het volgende. De Oostenrijkse international Robert Weber blijft bij de HSG. En de HSG heeft een nieuwe trainer. Men heeft, in goed overleg, afscheid genomen van de IJslander Geir Sveinsson. De nieuwe man volgend seizoen aan het roer bij de HSG is een oude bekende bij de HSG. Hij was er vele jaren als speler bij. Niemand minder dan de Tjech Daniël Kubes. Hij stond tot voor kort nog bij streekgenoot TV Emsdetten op de kommando brug. Bij het laatste EK, waar Nederland zo verrassend goed presteerde in Trondheim, was Kubes, samen met zijn maatje en ook oud HSG-speler Jan Filip, trainer van Tjechië. Of hij dat blijft doen volgens seizoen is op dit moment nog niet bekend.

Een aantal spelers van de selectie van de HSG Nordhorn-Lingen hebben nog geen nieuw contract voor het seizoen 2020-2021. Ik hoop U daarvan in een volgend bericht meer te kunnen vertellen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda