Handbal HSG Nordhorn-Lingen

NORDHORN/LINGEN - Handbal + toeschouwers. Na lange tijd ( corona ) mag het eindelijk weer. Ook ondergetekende mag weer naar de wedstrijden. In Nederland mocht het al wat langer, maar sinds kort mogen we als journalist ook weer naar de HSG Nordhorn-Lingen. Dus ga ik U vanaf nu weer berichten over het wel en wee van de HSG.


En natuurlijk is er sinds vorig seizoen veel veranderd bij de roodwitten uit Nordhorn/Lingen. Na de degradatie uit de 1e Bundesliga begrijpelijk. Maar Nederlands getint blijft de formatie van trainer Daniel Kubes. Behalve keeper en international Bart Ravensbergen ( daarover later meer ), speelt daar ook nog altijd Patrick Miedema en Sander Visser. Beiden staan op de voorlopige lijst van bondscoach Erlingur Richardsson voor het EK 2022. Toon Leenders is inmiddels gestopt.

Nieuw zijn o.a. Nils Torbrügge, keeper Jonas Maier, Jonas Patzel, Daniel Fontaine en Johannes Wasielewski.

In het kort de resultaten van de HSG tot nu toe. Uitnederlagen bij HC Empor Rostock ( 22-19 ) en ASV Hamm ( 35-30 ). Een uit overwinning bij de TV Emsdetten ( 28-24 ) en thuis overwinningen tegen Hüttenberg ( 34-30 ) en de EHV Aue ( 33-31 ). Bovendien schakelde de HSG in de beker 1e bundes ligist HBW Balingen uit met 29-25. Een stand komt binnenkort.

De volgende thuiswedstrijden staan op de rol. Zaterdag 16 oktober om 19.30 u. in Lingen ( EmslandArena ) tegen mededegradant HSC 2000 Coburg en op woensdag 27 okt. 19.30 u. in het Euregium in Nordhorn tegen SG Bietigheim.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda