HSG Nordhorn-Lingen blijft thuis ongeslagen

NORDHORN-LINGEN - Ook de thuiswedstrijd tegen het eveneens uit de 1e bundesliga gedegradeerde HSC Coburg heeft de ploeg van trainer Kubes tot een goed einde gebracht. En ook nu was het begin niet goed, zeg maar dramatisch. Vlak voor de rust stonden de rood-witten er nog 5 achter. Met rust waren dat er nog 3.

Maar opnieuw begon HSG na de rust aan een inhaalslag. Voor ruim 1800 toeschouwers en in de wetenschap dat Coburg tot nu toe elke wedstrijd in de tweede helft had verloren ging men erop en erover. Dat gebeurde overigens pas ver in de tweede helft toen men opnieuw met een 4-0 loop van 19-20 naar 23-20 uitliep. De dekking stond nu beter, keeper Björn Buhrmester ( terug na de griep ), keepte als vanouds en Georg Pöhle trof als in zijn beste dagen. 8 goals uit even zovele pogingen. Toen Björn in ondertal ook nog eens een 7-m. stopte was het verzet van de tegenstander gebroken.

Eindstand: 29-26 ( rust 11-14 ). Topschutters bij de HSG waren Pöhle – 8, Weber en Stegefelt elk 5 en Kalafut 4. Bij de tegenstander was de Est Toom het meest succesvol met 6 treffers.

De HSG staat keurig in de subtop op de 6e plaats met 4 punten achterstand op de ongeslagen koploper Gummersbach. De volgende thuiswedstrijd stond al vermeld in mijn vorige bericht. Op woensdag 27 oktober ontvangt de HSG in het Euregium in Nordhorn de SG Bietigheim. Dan gaat het na de interland pauze verder.