Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Na de ongelukkig of dom ( 26-25 in de laatste seconden ) verloren uitwedstrijd bij de Eulen L. ( evenals de HSG gedegradeerd uit de 1e bundesliga ) stond er 5 dagen later al weer een thuiswedstrijd op het programma. En deze moest beslist gewonnen worden, wilde men de aansluiting met de bovensten niet nu al verliezen. De SG Bietigheim met de bekende Spaanse trainer Iker Romero stond op de menu lijst.


En ook deze 4e thuiswedstrijd bracht de HSG tot een goed einde. Al was het ook nu weer een dubbeltje op zijn kant. Na een blitz start ( 5-0 en 6-2 ) kregen de gasten langzaam meer vat op de thuisclub. Het werd zelfs gelijk ( 7-7 ). Tot aan de rust behielden de roden toch weer de overhand. Via 12-9 stond het 13-11 bij rust. Na de spreekwoordelijke thee ontstond er een spannende strijd met wisselend score verloop, waarin de SG Bietigheim bij 14-15 zelfs nog 1x aan de goede kant van de score stond.

Daarna was het steeds de HSG Nordhorn-Lingen dat met 1 of 2 doelpunten leidde. Toen Luca de Boer met nog anderhalve minuut de 25-23 aan liet tekenen leek het pleit beslecht. Uiteindelijk mochten de gasten nog 1x scoren, zodat de eindstand 25-24 werd, waarna de bijna 1400 toeschouwers hun helden konden bejubelen.

Topscoorders HSG: Seidel -7, Terwolbeck en Stegefelt elk 4, Weber 3 en Fontaine 2. Bij de gasten waren het Wesseling 6 en Dahlhaus 5 het meest trefzeker.

Na de uitwedstrijd in Dresden bij de HC Elbflorenz staat de interland pauze voor de deur. Op zondag 14 november gaat dan de competitie verder met de thuiswedstrijd tegen de Rimpar Wölfe. In het Euregium in Nordhorn begint de wedstrijd om 17.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda