Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen leverde een puike prestatie vorig weekend door met 27-26 bij de HC Elbflorenz te winnen. De verre reis naar Dresden leverde dus 2 punten op voor het team van trainer Kubes. Maar ook dit keer was het een spannende aangelegenheid.

Na een goed begin was het de thuisploeg die de regie overnam en nagenoeg de hele wedstrijd voor stond. Bij rust was het 13-11 voor de Elbestädter. In de tweede helft werd er om en om gescoord, waarbij de HSG steeds iets dichter bij kwam. In de laatste minuut bij de stand 26-26 miste de thuisploeg en kreeg de HSG de bal.

Aan beide kanten zat er één speler op het strafbankje. Time-out HSG en daarna 1 man meer ( de HSG mocht immers de keeper vervangen door een veldspeler ). Nog 18 seconden te gaan. Dit keer hield de HSG het hoofd koel en scoorde alsnog de winnende 26-27! Zo werd de lange terugreis in ieder geval geen vervelende.

Topschutters HSG: Stegefelt 5, Pöhle en Weber elk 4, Torbrügge 3; 2e keeper Maier stopte een beslissende 7m. Björn Buhrmester was trouwens ook geweldig op dreef met 12 stops op 25 goals.

Doelman Bart van Ravensbergen
Nog even over Bart Ravensbergen, de Nederlandse doelman in dienst van de HSG. Na zijn operatie aan de rug, waardoor hij lang niet kon spelen, is hij nu op de weg terug. De revalidatie gaat super en hij krijgt steeds meer hoop dat hij in december bij de HSG wedstrijdritme op kan doen, zodat hij in januari 2022 met onze Oranje mannen toch nog mee kan naar het EK in Hongarije! Als hij het haalt wacht hem en zijn Oranje collega’s daar een heel interessante poule met Hongarije, Portugal en IJsland als tegenstanders. Stuk voor stuk top landen!

Op 14 november a.s. wordt de competitie vervolgt met de thuiswedstrijd tegen de Rimpar Wölfe. De wedstrijd in het Euregium in Nordhorn begint, zoals gewoonlijk op zondag om 17.00 uur.