Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Super super super. Wie had dat gedacht? De HSG Nordhorn-Lingen op plaats 2!. De beide uitwedstrijden werden gewonnen. Bij Tusem Essen ( thuis altijd sterk ) ging het wel heel gemakkelijk. Na een ruststand van 15-10 in het voordeel van de HSG liep men in de tweede helft alleen maar verder uit. En dat zonder 1e keeper Bjorn Buhrmester, die ziek thuis gebleven was.

Maar Jonas Maier kweet zich prima van zijn taak. Een klein kwartier voor het einde mocht Bart Ravensbergen dan zijn opwachting maken na zijn rug operatie. Eerder dan verwacht, maar op het juiste moment. En meteen al enorm in vorm. Gelijk 5 stops op 8 goals. Daarmee de hoop van Tusem om nog iets te pakken de grond inborend. Eindstand 24-33 voor de HSG.

Topschutters: Pöhle met 7, Weber met 6/3, Terwolbeck 5 en Stegefelt met 4 treffers.

De uitwedstrijd bij het onder aanstaande Ferndorf ging heel wat moeilijker. De thuisclub beet fel van zich af en stond nagenoeg de hele wedstrijd voor. Rust 14-10 voor Tus F. Maar gaandeweg begon de HSG in zijn spel te komen. Toch stond Tus F. bijna halverwege nog met maar liefst 6 goals voor ( 20-14 ). Maar via 20-18 en 21-19 sloop de HSG dichterbij. Om aan het eind heel sneaky er met de winst ( 22-23 ) vandoor te gaan. Garant voor de uiteindelijke winst was opnieuw keeper Bart Ravensbergen, die maar liefst 7 stops maakte op 11 goals, waaronder een strafworp. Bart begint al weer helemaal in schwung te komen. Iets wat de coaches van onze Oranje heren met vreugde zullen begroeten. Dit natuurlijk met het oog op het komende Ek in Hongarije, waar Oranje uitkomt in een loodzware poule met Hongarije, Portugal en IJsland.

En dan wijs ik U nogmaals op de aanstaande topper in de 2e Bundesliga tussen de nr. 1 Gummersbach en onze HSG Nordhorn-Lingen. Op zaterdag 27 november a.s. in de EmslandArena in Lingen, aanvang 19.30 uur. In tegenstelling tot Nederland mogen er in Duitsland ( nog ) wel toeschouwers bij aanwezig zijn. Houdt de verplichtingen echter wel goed in de gaten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda