Excelsior Maassluis knikkert FC Emmen uit de beker

EMMEN - FC Emmen verloor op eigen veld in de tweede ronde van de KNVB beker met 1-0 van amateurclub Excelsior Maassluis. De nummer 10 van de Tweede Divisie besliste het duel tien minuten voor tijd toen invaller Bram Wennekers de diepte in werd gestuurd, Mitch Apau hem kwijt was en Emmen-doelman Indy Groothuizen te laat was om de goal te voorkomen. FC Emmen probeerde daarna nog, met de moed der wanhoop, de gelijkmaker te produceren maar slaagde daar niet in. De thuisclub speelde negentig minuten lang beneden pijl.

Emmen, met Indy Groothuizen, Mitch Apau, Joel van Kaam, Lucas Bernadou en Reda Kharchouch in de basis kwam voor rust tot welgeteld twee prima kansen. Een inzet van Lorenzo Burnet werd gepakt door Excelsior-doelman Van Leeuwen en een afstandsschot van Lucas Bernadou scheerde net langs de kruising. Verder creëerde Emmen, net als de laatste weken in de competitie nagenoeg niets.

Na rust veranderde dat niet echt, ondanks de wisselingen (Jeredy Hilterman voor Kharchouch, Teun Bijleveld voor Azzeddine Toufiqui en Jeff Hardeveld voor Lorenzo Burnet. FC Emmen kreeg wel kansen op de goal, maar Assehnoun, Hilterman en El Azzouzi passeerden de steeds beter keepende Van Leeuwen niet. Nadat Excelsior Maassluis via Wennekers op 0-1 kwam was invaller Ben Scholte nog dichtbij de gelijkmaker, maar ook de matchwinner van vrijdag tegen FC Dordrecht wist Emmen deze avond niet te redden.

Na afloop was FC Emmen trainer Dick Lukkien kort in zijn analyse: ,,De eerste helft was vrij redelijk, maar het spel in de tweede helft was onacceptabel tegen een amateurclub. Wij moeten ons dik schamen”.

Doelman Indy Groothuizen wist hier ternauwernood een treffer van Excelsior Maasluis te voorkomen.

Een Excelsior Maassluis verdediger wist nog een inzet van Jeredy Hilterman van de doellijn te halen.

Jasin Assehnoun probeerde wel steeds druk te zetten maar ook zijn voorzetten waren niet scherp genoeg