Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Na het zware verlies midweeks bij Bietigheim met 30-23 was de HSG duidelijk uit op eerherstel voor het eigen publiek in het Euregium in Nordhorn. Bovendien zou door een nieuwe verliespartij de promotie plaats in gevaar komen. Zeker omdat de nr. 3 Hamm momenteel veel punten pakt, maar laten die nu ook net verloren hebben en wel van de tegenstander van vandaag, HC Elbflorenz.


Dat zou dus geen gemakkelijke pot worden. Daar kwam nog bij dat de HSG Nordhorn-Lingen maar liefst 5 spelers om diverse redenen moest missen ( corona, ziekte, blessures ). Zelfs good-old Toon Leenders stond voor nood op het wedstrijd formulier. Zonder Visser, de Boer, Torbrügge, Mickal en Wasielevski werd de tegenstander onverschrokken tegemoet getreden.

Na de 0-1 en een afgekeurde goal van de HSG liep het steeds beter voor de roden. En via tussenstanden van 2-4, 6-4, 11-8 bereikte men bij 16-13 de rust. Over afgekeurde goals gesproken. Hierin hadden de beide scheidsrechters vandaag geen goed handje. Maar liefst 4 goals werden niet toegekend aangezien zij net even te vroeg affloten. Jammer.

Na rust ging het op dezelfde voet verder. De ploeg uit Dresden kwam nooit dichterbij dan op 3. Beide ploegen bleven scoren. De mooiste goal kwam op naam van Patrick Miedema. Boven de cirkel springend achter de rug om rolde de bal over de lijn. Patrick, die aan het eind van dit seizoen naar Nederland terugkeert en voor Hurry-Up gaat spelen, kwam de laatste tijd niet veel aan bod, maar speelde vandaag een prima wedstrijd.

Aan het eind van de wedstrijd kwamen de gasten wel iets dichterbij, maar ondersteunt door het thuispubliek ( zo’n 1400 ) bracht de HSG de wedstrijd tot een goed eind. Via 20-16, 24-20, 28-24 werd het na 60 minuten 30-28 en bleven de 2 belangrijke punten in Nordhorn.

Topscorers bij de HSG waren: Robert Weber met 11, Lasse Seidel met 6 en Georg Pöhle met 4 treffers.

De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag ( ! ) 22 april a.s. tegen Tus Ferndorf en begint om 19.30 uur en ook weer in het Euregium in Nordhorn.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda