HSG Nordhorn-Lingen laatste weken niet op dreef

NORDHORN/LINGEN - Behoudt de HSG de 2e plek die recht geeft op promotie? Het spel wordt er niet beter op. Na de prima overwinning op concurrent Hamm, gaat het de laatste tijd steeds minder met de Roden. De HSG ziet die concurrent steeds dichterbij komen. De HSG heeft nu nog maar 1 punt voorsprong op Hamm. Ferndorf dat de punten hard nodig had in de strijd tegen degradatie snoepte de HSG in het Euregium 2 punten af. En dat terecht.

De HSG speelde slap, zonder kenbaar concept en schoot ongelofelijk slecht. De meest duidelijk kansen werden een prooi voor de keeper van de tegenstander. Lange tijd ging het gelijk op. Vlak voor rust nog 10-10. De rust brak aan met 11-10 voor de thuisploeg. Vooral dankzij keeper Bart Ravemsbergen, die ondanks de uitschakeling van de Oranje mannen tegen Portugal, een prima partij speelde. Ook na rust bleven de ploegen dicht bij elkaar. Geen van beiden kon meer dan 2 doelpunten weglopen.

Het wisselde steeds. Tot 17-17. Daar kwam het 1e breekpunt. Een 4-0 loop leverde Ferndorf de eerste duidelijke voorsprong op. En die konden ze vasthouden. Met 20-25 kwam er een einde aan een heel vervelende wedstrijd voor de HSG. Het is echt te hopen dat de mannen van trainer Kubes zich de komende tijd kunnen oprichten, anders kon de 2e plaats de komende weken wel eens in gevaar komen.

Topschutters HSG: Pöhle- 7/1; weber- 5/4; Stegefelt-3.

Het programma van de komende thuiswedstrijden ziet er als volgt uit: Vrijdag 6 mei EmslandArena in Lingen tegen Hagen om 19.30 u. Dinsdag 10 mei in het Euregium tegen de Eulen om 19.30 u. Zondag 22 mei tegen Grosswalstadt in het Euregium om 17.00 u. En de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is op zaterdag 4 juni in het Euregium in Nordhorn tegen Dormagen. Aanvang: 19.30 u.