Volledig nieuwe start voor de HSG Nordhorn-Lingen

NORDHORN-LINGEN - Voor de HSG Nordhorn-Lingen is de start in het nieuwe seizoen totaal anders dan in de andere jaren. Met maar liefst 6 nieuwe spelers ( daarover later meer ) in de selectie en vele vertrekkers staat er een compleet andere groep aan de start. Voor trainer Daniel Kubes de uitdaging om van deze gewijzigde selectie zo snel mogelijk een daadkrachtig team te vormen. Wie zijn er vertrokken bij de HSG?


De Oostenrijkse international Robert Weber, good old Pavel Mickal, Daniel Fontaine, Jonas Patzel, Nils Torbrügge en ten slotte onze Nederlander Patrick Miedema, die terug ging naar Nederland en voor Hurry-Up gaat spelen.

Nieuw bij de HSG Nordhorn-Lingen zijn: Alexander Feld ( in de loop van het seizoen overgekomen van de HSG Wetzlar ), Lucas Firnhaber ( v. Tusem Essen ), Julian Ranftl ( uit Oostenrijk ), Jaime Fernandez ( uit Spanje ), Nebojsa Simovic ( de Montenegrijn kwam van de Franse club Sarar Loiret ) en Tarek Marschall ( voorlopig geleend van de HC Erlangen ).

De taak van trainer Kubes werd nog eens extra verzwaard doordat 4 spelers op dit moment nog herstellende zijn van diverse blessures. Lasse Seidel, Alexander Feld, Lucas Firnhaber en Johannes Wasielewski konden nog niet spelen. De voorbereiding kende dan ook ups en downs. De eerste officiële wedstrijd, traditioneel de eerste bekerronde, ging dan ook verloren. In de uit wedstrijd tegen de HC Empor Rostock bleek de thuisclub, na een van Nordhorn zijde matige wedstrijd, de sterkste ( 22-20 ). Met de beker is de HSG Nordhorn-Lingen dus al weer klaar.

Mede hierdoor werd er met enige scepsis uitgekeken naar de 1e wedstrijd van dit prille seizoen en wel de altijd moeilijke pot bij de TV Hüttenberg, vorig jaar 1 plaats hoger geëindigd dan de HSG. Maar zie, die wedstrijd wordt dan weer wel gewonnen en ook overtuigend. Na een goed begin met tussenstanden van 3-7 en 6-12 wordt de rust bereikt met 8-14. Na de pauze een kleine inzinking, mede veroorzaakt door de 2e rode kaart aan HSG zijde, waardoor de TVH terug kan komen tot 14-17. Daarna nemen de roodwitten het heft weer snel in handen en lopen opnieuw uit. Via 17-23 wordt de eindstand 25-29 en heeft de HSG Nordhorn-Lingen de eerste 2 punten binnen. Opvallende zaken in deze wedstrijd waren verder de 3 gestopte 7-meters van Buhrmester en de 3 rode kaarten aan de kant van HSG. Die vielen bij Simovic ( al in de 1e helft ), en later bij Stegefelt en Pöhle.

Topschutters aan HSG-zijde waren: Tarek Marschall 6x en Jaime Fernandez 5x. Onze Nederlander Sander Visser trof 2x het net.

De 1e thuiswedstrijd van de HSG is op zaterdag avond 10 september a.s. in het Euregium in Nordhorn en begint om 19.30 uur. Tegenstander is dan de TV Grosswallstadt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda