Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - Wat een tegenvaller! De eerste thuiswedstrijd in het nog prille seizoen en gelijk de 1e nederlaag in een van HSG Nordhorn-Lingen zijde zeer matige wedstrijd. Tegen de TV Grosswallstadt, dat zich vorig jaar op het nippertje wist te redden, leed de HSG een bittere nederlaag. Na een ruststand van 7-9 werd het uiteindelijk 17-22! Des te jammer, aangezien het toeschouwers aantal behoorlijk was ( ruim 1500 ).

Die zagen allemaal een slecht HSG. Oorzaken? Het aantal nieuwe spelers? In de start opstelling stonden er maar 2. Cirkelloper Simovic ( moet nog wennen ) en linksbuiten Fernandez. Hij was nog één van de beteren ( lees constante spelers ). Vooral de oude garde liet het behoorlijk afweten. En met “oude garde” bedoel ik de spelers die vorig jaar ook in het HSG- tenue speelden.

Ik miste, en met mij ook vele anderen, leiding in het veld EN van de bank! Het leek sowieso enorm veel op het vorige seizoen. Te veel gemiste kansen, te veel technische fouten en weer een aantal gemiste 7-meters. Helaas konden ook de keepers dit keer hun stempel niet op het spel drukken. De TV startte goed, 0-1 en in het vervolg kon men vrij simpel uitlopen naar 2-5. Ondertussen vielen er wel 2 rode kaarten. Van de TV was die voor Babarskas en aan HSG zijde was deze prent voor Luca de Boer.

Dat de scheidsrechters had dit seizoen kennelijk strenger moeten aanpakken bleek ook wel uit het aantal 2 minuten straffen. Bij de TV G. werd er 6x iemand “extra rust” gegund en bij de HSG 5x! De rust werd bereikt met 2 achter ( 7-9 ). Na een paar minuten toch gelijk ( 9-9 ), maar al snel liep de TVG weer uit ( 9-11 ). Bij 13-14 na een prima aanval met aangever Fernandez en afmaker Ranftl kwam de HSG nog één keer heel dichtbi, maar men kon niet doordrukken.

Vervolgens was het alleen maar TVG dat dicteerde en de spanning er helemaal uithaalde. Via 15-18 werd de eindstand bereikt bij 17-22! Hoogtepunten in die fase waren een benutte 7-m. van Stegefelt en een treffer van Sander Visser. Uiteindelijk bleek de winnende keeper bij de tegenpartij te zitten. Minerva boekte 17 stops.

Topscoorders bij de HSG: Fernandez 5/2, Ranftl 3 en Stegefelt 3/1.

Het kan alleen maar beter in de volgende thuiswedstrijd, zullen we maar zeggen. Die is op vrijdag 23 september, opnieuw in het Euregium in Nordhorn. Tegenstander is dan Tusem Essen, aanvang 19.30 u.