Tophandbal net over de grens

NORDHORN / LINGEN - Emotionele wedstrijd tegen topclub, HC Motor Zaporizja, uit de Oekraine. Zege ( 30-29 ) 6 seconden voor tijd in een wedstrijd die alles bracht wat men er van te voren van kon verwachten. In een wedstrijd die omlijst werd met allerlei acties voor hun land en veel applaus, besliste Marcus Stegefelt in de laatste seconden de pot met zijn 4e doelpunt.


Omdat de tegenstander uit de Oekraïne buiten mededinging in de 2e bundesliga meedoet en de winstpunten tegen deze ploeg er aan het eind van het seizoen worden afgetrokken, was het uiteindelijk niet zo belangrijk wie er zou winnen. De tegenstander probeert alleen ritme op te doen voor een internationale competitie, die eind oktober start en waarvoor zij zich hebben ingeschreven als kampioen van de Oekraïne. Maar goed en wel, als sportman wil men natuurlijk elke wedstrijd winnen. En zo werd het toch een wedstrijd op het scherpst van de snede.

Voor ruim 2000 toeschouwers in de EmslandArena in Lingen begon de HSG het best. Via 5-2, 8-5 en 11-8 bereikte men een tussenstand van 14-10 met opnieuw een hoofdrol voor linksbuiten Fernandez, die er uiteindelijk 7 zou maken. De ruststand was 16-13. Na rust startte de ploeg uit de Oekraïne het best. Met een 4-0 loop was het ineens 16-17 en moest trainer Kubes wel een time-out nemen. Hierna ging het lange tijd gelijk op. Dan stond de één voor, dan de ander.

Ook de treffers in overtal cq. Ondertal liepen vrijwel parallel. Beide ploegen scoorden +5 in overtal! Tot aan de laatste minuut zo ongeveer. Bij 28-29 voor de gasten scoorde Tarek Marschall een zeer belangrijke treffer. Opnieuw gelijk dus. De Nederlandse keeper Bart Ravensbergen, die kort daarvoor de plaats van de eveneens prima keepende Björn Buhrmester had ingenomen, pakte misschien wel de belangrijkste bal van de gasten. Zo kreeg Markus Stegefelt nog de kans de winnende te scoren ( 30-29 ).

Topscoorders bij de HSG waren: Fernandez 7/3, waaronder een aantal fraaie vliegertjes, Possehl 6, Marschall 6, Pöhle 4 en Stegefelt 4/2. Ook keeper Buhrmester deed nog een duit in het zakje en wel een treffer in het lege doel van de gasten. Nog opgemerkt dient te worden dat Sander Visser, die juist zo goed op stoom begon te komen, die week een kruisband blessure opliep en niet mee kon doen.

Zijn plaats op de rechtervleugel werd deels ingenomen door Luca de Boer en Julian Possehl, die het beiden op de voor hun ongewone plek prima deden. De HSG Nordhorn-Lingen heeft trouwens aangekondigd dat men naarstig op zoek is naar vervanging voor Sander Visser.

Na de interland onderbreking volgen voor de HSG eerst 2 uitwedstrijden voordat men weer thuis speelt. Dat is op woensdag 02 november in het Euregium in Nordhorn, aanvang 19.30 u. Tegenstander is dan Dessau-Rosslauer HV.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda