Tophandbal net over de grens. Buitenspelers HSG TOP

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen heeft de eerste van 2 uit wedstrijden in winst omgezet. Na een ruststand van 12-13 voor de HSG werd het uiteindelijk 26-30 met de beide buitenspelers, die samen 13 scoorden, als grote uitblinkers. Dat linksbuiten Fernandez een aanwinst is wisten we al, maar dat nieuweling Lindberg al zo goed in het team paste was niet direct te verwachten. De Zweed, komend van Redbergslid, was aangetrokken om het gat op rechts, door de blessures van Ranftl en Visser, op te vullen. Hij deed dat met verve en maakte een uitstekende indruk.

Ook de dekking boekte vooruitgang en keeper Bart Ravensbergen stond weer als vanouds zijn mannetje en pakte 11 ballen, goed voor bijna 50% stops. Na een achterstand in het begin ( 10-6 ) begon het langzaam te lopen en bij rust leidde de HSG al met 13-12. Na rust kwam het team van trainer Kubes niet meer in gevaar.

Topscoorders bij de HSG: Fernandez 8/5, Lindberg 6, Pöhle 4, Alex 3. Mooi dat 2 spelers, die lange tijd wegens blessures afwezig waren, ook weer konden spelen. Zowel Seidel als Wasielewski maakten hun minuten in het team van de roodwitten.

Ook uit bij de Wölfe Würzburg behaalde de HSG Nordhorn-Lingen de 2 punten. Na een vooral aanvallend matige wedstrijd werd het na een 9-11 ruststand na 60 minuten 22-24! Debet aan het geringe aantal goals bij de roodwitten was vooral ex-HSG keeper Jonas Maier, die er lange tijd ( logisch ) er goed het oog in had. Maar ook Björn Buhrmester had een prima dag en pakte 17 stops! Maar het was echt een werk overwinning. Na een achterstand in de eerste helft knokte de HSG zich langzaam terug en bij rust leidde het met 2 verschil.

Na rust even een klein dipje ( 12-12 ). Bij 16-20 kondigde de winst zich al aan. De beslissing viel mogelijk kort voor tijd toen de thuisclub een 7-meter kreeg. Bart Ravensbergen stopte de bal ( hij kreeg hem in het gezicht, en de nemer Schmidt ontving conform de regels de rode kaart. Inmiddels was de HSG al uitgelopen naar 20-24 en verder dan 22-24 liet de roden het niet meer komen. Dus weer 2 punten in de tas en was de 5e zege op rij een feit.

Topscoorders HSG: Marschall en Pöhle elk 5, Lindberg 4. Linksbuiten Fernandez benutte zijn 3 strafworpen keurig.

Na de doordeweekse wedstrijd tegen Dessau-R. ( woe. 02-11 ) treft de HSG Nordhorn-Lingen een aantal toppers.

Zondag 13 november is Eisenach te gast in de EmslandArena in Lingen, aanvang 17.00 uur. Daarna volgt in november nog VFL Potsdam zo- 27 november in het Euregium, maar daarover later meer.