Tophandbal net over de grens Handbalfeest in de EmslandArena

NORDHORN/LINGEN - Wat een handbalfeest afgelopen zondag in de Emsland Arena in Lingen. Voor ruim 2400 toeschouwers voerden de HSG Nordhorn-Lingen en Th.SV Eisenach een ware thriller op. De meester van de thrillers Hitchcock zelf had dit niet kunnen bedenken. Na 60 minuten trok de HSG uiteindelijk aan het langste eind en won voor de uitzinnig vierende fans met 23-22, na een ruststand van 12-11!

En dan te bedenken dat de TH.SV na de eerste speeldag niet meer verloren had en onze HSG tot nu toe een nogal wisselvallig seizoen beleeft. Via tussenstanden van 0-3, 3-5, 5-5,5-7,8-7 en 11-8 werd de rust bereikt bij 12-11. Hierbij grossierden beide teams ( spanning? ) in missers, foute passes, maar ook in schitterende doelpunten. Zoals het doelpunt van Jaime Fernandez van bijna de eigen achterlijn naar de overkant in het lege doel. Na rust nagenoeg hetzelfde beeld in het scoreverloop.

Met dit verschil dat de gasten nog maar 1x op voorsprong kwamen ( 16-17 ). Hoewel Buhrmester in het eerste deel niet slecht keepte, kwam na rust toch Nederlander Bart Ravensbergen in de goal. Hij zou op de belangrijke momenten beslissend worden. Beide keepers werden in hun helft 1x gewisseld om er een strafworp uit te ranselen. Dat lukte beiden grandioos! Het bleef wel spannend.

Na de periode Possehl met 3 goals op rij, kwamen Stegefelt en Marschall in het veld. Waarbij Tarek Marschall nog de meest gelukkige zou worden met 3 treffers. Na de rode kaart voor Simovic na zijn 3e 2 minuten straf kregen we nog één schitterende treffer van Fernandez te zien. Na een snelle middenuit trof hij opnieuw in het lege doel! En zo werd de eindstand na 14-14, 19-17 en 23-21 tenslotte 23-22!

Na afloop loofde trainer Kubus de fans voor hun geweldige ondersteuning en de prima wisselwerking tussen ploeg en publiek!

Topscoorders HSG: Fernandez 7/2, Possehl 4, Marschall 3.

Na de altijd moeilijke uitwedstrijd bij de BBM Bietigheim speelt de HSG op zondag 27 november a.s. zijn volgende thuiswedstrijd. In het Euregium in Nordhorn ontvangt het dan de VFL Potsdam. Aanvang 17.00 uur.