Tophandbal net over de grens. HSG Nordhorn-Lingen stijgt met stip

NORDHORN/LINGEEN - Ook de beide volgende moeilijke wedstrijden wist de HSG winnend af te sluiten, zodat de roodwitten langzaam maar zeker de top naderen. Na de super winst in de uit wedstrijd bij BBM Bietigheim ( 21-29 ) ging ook promovendus VFL Potsdam eraan. In het vertrouwde Euregium werd het 28-25 voor de thuisclub.

Voor maar liefst 2110 toeschouwers legde de ploeg van trainer Kubes opnieuw een puike partij op de vloer. Hoewel het begin aarzelend was ( 0-2 ) kwamen de Emslanders gaandeweg beter in de wedstrijd. De HSG had zowel de betere keepers alsook de betere schutters. Voornamelijk door het benutten van 8 van de 10 strafworpen ( door Roosna ) bleef de ploeg van trainer Bob Hanning lang in het spoor van de thuisclub. Kort voor de rust sloeg de HSG het eerste gaatje.

Luca de Boer scoorde 3x op rij, zodat de ruststand 15-12 werd. Na rust nagenoeg hetzelfde beeld, behalve dat keeper Bart Ravensbergen nog meer ballen stopte dan zijn collega Björn voor rust. Bart stopte 9 ballen op 13 tegengoals. Klasse! Het verschil schommelde steeds zo tussen de 3 en 4 in het voordeel voor de HSG. Na 60 minuten was het 28-25, waarmee de HSG zijn 3e winst op rij boekte tegen een moeilijke tegenstander en opklom naar de 5e plek.

Topscoorders bij de HSG: Luca de Boer en Georg Pöhle, elk met 5 treffers, Julian Possehl trof 4x evenals Markus Stegefelt. Bij de gasten was Karl Roosna de man met 10 goals, waarvan 8 uit een strafworp.

Na opnieuw een pittige uit pot op vrijdag 2 december a.s. bij de HSC 2000 Coburg is de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 10 december a.s. in de EmslandArena. Tegenstander is dan Tus N. Lübbecke, dat 4e staat. Dus opnieuw een spannende wedstrijd, die om 19.30 uur begint.