Tophandbal net over de grens

EMMEN - Het WK Handbal in Polen en Zweden is voorbij. De finale gespeeld, de kampioen bekend. Voor meer dan 23.000 uitzinnige fans in de Tele2 Arena in Stockholm ( een aangepast voetbal stadion ) prolongeerde Denemarken zijn titel. En dat voor de 3e achtereenvolgende keer, een UNICUM. En hoe?


Ongeslagen door het hele toernooi heen. Maar liefst 9 wedstrijden in een modus van eens in de twee dagen. En dat ook nog eens met schitterend aanvalsspel. In de finale versloeg Denemarken, dat met veel spelers in de Duitse Bundesliga ( als bekend de "sterkste liga ter wereld" ) uitkomt, Olympisch kampioen Frankrijk met 31-26.

Aan het einde van het WK herbergt het bovendien ook nog eens de topscorer van het toernooi, Mathias Gidsel, met 60 treffers. Tevens werd hij gekozen als beste speler van het WK, de zgn MVP. Nederland, dat voor het eerst na 62 jaar meedeed aan het WK, met dank aan een wildcard, werd uiteindelijk na een prima voorronde 14e. Over Nederland, met een vooral in de voorronde uitstekende keeper Bart Ravensbergen van de HSG Nordhorn-Lingen, de volgende keer meer.

Als het WK afgelopen is, betekent dat automatisch dat overal de competities weer hervat worden. Zo ook in Duitsland, waar de HSG Nordhorn-Lingen in de tweede bundesliga uitkomt. Na de wisselende resultaten van de laatste wedstrijden voor het WK met 2x winst ( uit bij Konstanz en thuis in de topper tegen de Eulen en 1x verlies, uit bij Dormagen ) gaan de Roodwitten het a.s. zondag ( 05 februari ) thuis opnemen tegen de VFL Eintracht Hagen.

De wedstrijd begint om 17.00 uur in het Euregium in Nordhorn. Vervolgens speelt de HSG dan opnieuw in het Euregium op vrijdag 10 februari om 19.30 uur en dan tegen de TV Hüttenberg.

Voor het weekend en wel op vrijdagavond 3 februari is er eerst nog een feestje in het Euregium. En wel een soort Reünie met oude bekenden, die ooit het shirt van de HSG gedragen hebben.

Onder de noemer van Legends Game zullen meer dan 40 oud-spelers dan acte de presence geven in de hal, die nagenoeg uitverkocht zal zijn. Daaronder vele Stars uit lang vervlogen tijden, zoals keeper Jesper Larsson, Jan Filip, Dragan Skribic, Holger Glandorf, maar ook Patrick Miedema, die sinds dit jaar voor het Zwartemeerse Hurry Up uitkomt en meer dan 10 jaar het shirt van de HSG gedragen heeft.

Dit "Feest" begint om 19.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda