HSG Nordhorn start goed na het WK

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen is de tweede helft van de competitie goed gestart. Het won thuis voor ruim 2000 toeschouwers met 28-26 ( rust 14-14 ) van Eintracht Hagen. In de 1e helft ging de strijd lange tijd gelijk op, maar na een tussensprintje van de thuisclub leidde de HSG plots met 13-9. Toch kwamen de gasten nog voor rust terug. In deze fase was keeper Paske van de gasten moeilijk te passeren en zo werd de rust bereikt met 14-14.


Na rust nam HSG direct het initiatief en met een weer prima keepende Bart Ravensbergen ( 9 stops op 12 goals ) bouwde men langzaam aan een overwicht. Via tussenstanden van 17-16, 20-20, 24-22 was het kort voor tijd 28-24 en leek de buit binnen. Toch slaagde Hagen erin de spanning nog even terug te brengen, maar verder dan 28-26 kwamen ze niet en zo waren de eerste 2 punten van het jaar 2023 voor de roodwitten uit Nordhorn. Die op deze manier bovenin blijven meedoen, aangezien geen enkel team stabiel is, zelfs de even ongenaakbare koploper Balingen niet.

Topscorers HSG: Lindberg, Marshall en Wasilievski elk 5, Stegefelt 3/1 en Pöhle 3/2. De HSG benutte 4 v. 6 strafworpen en direct rood was er helaas weer voor Simovic.

Na de al aangekondigde wedstrijd tegen de TV Hüttenberg ( vr. 10 februari om 19.30 u. ) in Nordhorn speelt de HSG dan op woensdag 22 februari in de Emsland arena in Lingen tegen de HC Elbflorenz, aanvang 19.30 uur.

Nog even terug naar het afgelopen WK in Polen en Zweden. Nederland dat met een wildcard voor het eerst sinds 1962 ( ! ) naar een WK mocht, heeft het meer dan uitstekend gedaan. Met name in de poule fase. Het won ruim van Argentinië en Nrd. Macedonië en het legde topland Noorwegen het vuur na aan de schenen. Het verloor slechts met 1 goal. Dus vervolg in de hoofdronde dat men bij het EK in Noorwegen niet haalde. De hele ploeg, onder leiding van de nieuwe bondscoach Staffan Olsson, de geroutineerde Zweedse oud-international, maakte een enorme indruk.

Spelers als Luc Stein, Kay Smits en Dani Baijens spelen al een aantal jaren op top niveau en dat begint zich uit te betalen. Maar ook keeper Bart Ravensbergen van de HSG Nordhorn-Lingen speelde zich, vooral in de poule fase, behoorlijk in de kijker met een hoog stoppercentage. In de hoofdronde ging het lampje bij de Oranje mannen langzaam uit.

Oranje is nog niet gewend aan zoveel topwedstrijden in de modus van om de andere dag een wedstrijd. Uiteindelijk eindigde Nederland op een zeer verdienstelijke 14e plaats, aangezien Oranje in de hoofdronde ook nog van Quatar wist te winnen. Belangrijk was ook de steun van de Oranje supporters, die met name in de poule fase met velen in Krakov, waar Nederland zijn poule wedstrijden afwerkte, ons land luidruchtig aanmoedigde. Wat een sfeer! Dat smaakt naar meer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda