Drenth Groep Hurry-Up start sterk

ZWARTREMEER - Hurry-Up is goed begonnen aan de laatste fase om het landskampioenschap. Nu de teleurstelling om het niet bereiken van de Play-offs van de Beneleague langzaam is weg geebd, startte voor het Zwartemeerse Hurry-Up een nieuwe fase richting het landskampioenschap.

Eerste tegenstander daarin was Red Rag Tachos, met trainer Hans van Dijk. Een mooie tegenstander om tegen te beginnen na een aantal weken zonder wedstrijdspanning. Maar daarin loerde ook het gevaar om deze tegenstander minder serieus te nemen. Coach Joop Fiege had zijn mannen hiervoor gewaarschuwd en zijn team goed ingesteld. De Oranje hemden startten furieus en met een enorm tempo. Uiteraard gaat er dan ook nog wel eens mis, zodat de stand tot aan de 15e minuut dicht bij elkaar bleef ( 8-6 ).

Daarna begon de thuisclub uit te lopen. Gesteund door een prima keepende Boris Tot liep de score op tot 14-8. In deze fase kwamen de gasten er niet aan te pas en bij rust leidde H.-Up met 18-11. De 2e helft begon Tachos ijzersterk en na een 0-3 loop was de stand plotseling 18-14! In deze eerste minuten na rust kreeg cirkelloper Wouter Pronk een rode kaart na een ongelukkige actie. Groot tegen klein pakte verkeerd uit zullen we maar zeggen. Ineens was H.-Up weer wakker en bij de les. Via tussenstanden van 20-14 en 22-17 ging het voor de thuisclub de goede kant weer op.

De 22e treffer halverwege was een schitterende draaibal van Patrick Miedema, die de touwtjes bij de thuisclub strak in handen heeft. Het jonge team van Tachos gaf het nog niet op, maar was niet opgewassen tegen de schotkracht van de Zwartemeerders, waarin de eveneens jonge Brent Riksten ook een opvallende rol vertolkte en maar liefst 6x doel trof, evenveel als "good-old" Patrick Miedema. Uiteindelijk werd de eindstand bereikt bij 29-11, zodat Hurry-Up de eerste punten binnen heeft en tevens de 1e koploper is. De volgende wedstrijden zullen zeker moeilijker worden.