HSG Nordhorn-Lingen nog ongeslagen na de winter pauze.

NORDHORN/LINGEN - Na de WK- pauze heeft de HSG 7 wedstrijden gespeeld en maar liefst 13 punten gehaald. De HSG is nog ongeslagen na de WK- stop. Na de winstpartij tegen Eintracht Hagen (al eerder bericht ) won het achtereenvolgens van Hüttenberg ( 32-30 ), van Grosswalstadt ( 34-29 ), Elbflorenz ( 31-28 ), Rostock ( 29-19 ) en uit bij het Oekrainse Motor Z. ( 35-27 ).


Alleen de uit-wedstrijd bij Tusem Essen springt hierbij uit de toon. Daar werd met 17-17 gelijk gespeeld. De tweede keer dat de HSG “slechts” 17 treffers noteerde. Intussen is men dus met een uitstekende serie bezig en staat het op een mooie 4e plaats met maar 2 pt. Achterstand op de 2e promotie plek, die momenteel ingenomen wordt door Tus N. Lübbecke.

Alle vooruitzichten dus voor een succesvol vervolg van de competitie, zeker nu de ziekenboeg langzaam begint leeg te lopen. Dat nieuweling Firnhaber ( nog niet gespeeld tot nu toe ) er bij is heeft de tegenstander geweten. Hij trof maar liefst 6x de roos voor de roodwitten in de laatste wedstrijd tegen Zaporosche. Andere schutters in deze wedstrijd waren: Pöhle met 8 en Lindberg met 5 treffers.

Een andere nieuweling in het team van trainer Kubes is linksbuiten Ritterbach. Hij is in de plaats gekomen voor Fernandes, die vervroegd vertrokken is naar de Franse topclub Montpellier. Deze club staat momenteel bovenaan en speelt ook nog eens in de Champions League.

Dit is voor hem een enorme promotie, die de HSG hem zeker gunt. En Ritterbach, die na een blessure clubloos was, scoorde meteen 2x. In het verleden speelde hij o.a. voor Lemgo, Minden en Frisch Auf Göppingen. Ervaring op hoog niveau genoeg dus. Over F.A. Göppingen gesproken.

Dat was de laatste weken in Nordhorn behoorlijk in het nieuws. En wel omdat onze Oranje keeper Bart Ravensbergen, die een fantastisch WK in Polen speelde, daar het volgende seizoen gaat spelen. Jammer voor de HSG, waar Bart menig puntje “pakte” voor de roodwitten, maar volkomen terecht en vooral voor Bart zelf een geweldige beloning voor zijn goede keepen. En iedereen die het Bart van harte gunt.

Na woensdag ( thuis tegen Lübeck-Schwartau ) spelen onze jongens a.s. zondag weer thuis en wel tegen de Wölfe uit Rimpar. Deze wedstrijd, die gespeeld wordt in het Euregium in Nordhorn, begint zondag 26 maart om 17.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda