HSG Nordhorn-Lingen gaat niet promoveren

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen gaat ook dit jaar niet omhoog naar de 1e Bundesliga. Daarvoor spelen de roodwitten te inconsequent en verliezen daardoor te veel punten. Het zou een moeilijk programma worden met nagenoeg allemaal toppers, clubs uit de bovenste helft van de stand. Na het ruime verlies bij Dessau ( 34-22 ) volgde er thuis een nederlaag tegen de koploper Balingen ( 30-31 ).

Dit was een ongelukkige nederlaag en onverdiend, want de HSG speelde een prima wedstrijd. Die beslist werd in de laatste aanval van de gasten, nadat HSG na lang achtergestaan te hebben kort voor tijd toch nog gelijk kwam. Vervolgens weer een ruime nederlaag uit bij Eisenach ( 33-24 ).

De thuiswedstrijd tegen Bietigheim werd wel gewonnen met 34-27, zonder Stegefelt, maar met uitblinkers als keeper Bart Ravensbergen ( 16 stops, 39% ), Pöhle met 11 treffers, Firnhaber met 10 goals en Ritterbach met 5. De HSG kan het dus nog steeds. En nog steeds veel toeschouwers. Dit keer ruim 2400! De HSG staat nu 6e op ruime achterstand.

Hoe ziet het slot van de competitie eruit?

De HSG heeft nog 3 thuiswedstrijden en 4 uit. Thuis spelen de Roodwitten op zondag 14 mei in het Euregium tegen Coburg, op zaterdag 20 mei in Lingen tegen Konstanz en op zaterdag 3 juni ook in Nordhorn in het Euregium tegen Bayer Dormagen. Dit zijn allemaal tegenstanders uit de onderste helft van de ranglijst.