Wat is er met de HSG Nordhorn-Lingen aan de hand?

LINGEN/NORDHORN - Tophandbal net over de grens. Waar is het vlotte tempo spel van het Premium Cup weekend gebleven? Natuurlijk werd er toen van topploegen als Flensburg en Barcelona verloren. Maar toch. Het spel oogde fris en dat beloofde veel voor de rest van het seizoen. De eerste thuiswedstrijd werd nog ruim gewonnen, maar daarna was het te vaak kommer en kwel.

Het verlies bij Minden en thuis tegen Elbflorenz ( ploegen voor de top ) was te billeken, maar de nederlaag bij Hüttenberg en het schamele puntje thuis tegen Grosswallstadt viel gewoon dik tegen. Het spel oogt de laatste wedstrijden stroperig. Er worden te veel kansen gemist. Het zelfvertrouwen is dalende en het publiek begint te mokken. Heel jammer.

In de thuiswedstrijd tegen TV Grosswallstadt werd voor ruim 1700 toeschouwers gelijk gespeeld na een tussentijdse 6 doelpunten voorsprong. De ruststand was, na een goede 1e helft, 16-11. Er leek niets aan de hand, maar gaandeweg de 2e helft lukte er steeds minder. De tegenstander voelde dat er wat te halen viel en kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk werd het een gelijkspel ( 25-25 ).

Topscoorders bij de HSG waren Lucas Firnhaber met 6, Dominik Kalafut, Blörn Zintel, Maximilian Jaeger met elk 4 treffers. Maximilian Lux gooide 4 van de 6 strafworpen in het doel van de tegenstander. Hopelijk komt de ommekeer snel. Misschien al in de volgende thuiswedstrijd tegen de ASV Hamm. Die wedstrijd is op zondag 20 oktober in de EmslandArena in Lingen. Aanvang van deze wedstrijd is om 17.00 uur.