Dames DOS laat op winst

EMMER COMPASCUUM - Op papier leek het voor de dames van DOS een makkelijke wedstrijd te worden tegen het in degradatienood verkerende Nieuw Heeten. Het werd echter een middag 'werkhandbal'. Veel onbenutte kansen in de aanval en verdedigend wilde het niet lukken. Daar kwam nog bij dat Annelies Smeets na tien minuten uitviel. Gelukkig kon de schouder zonder verdere beschadigingen weer in de kom worden gezet.
Om en om scorend werd een ruststand van 15-15 bereikt. Met Rianne Leffers voor Mascha Gudde in de tweede helft lukte het DOS in eerste instantie niet de versnelling die het normaliter in petto heeft te realiseren. Nieuw Heeten kon tot 20-20 telkens gelijkscoren. In het laatste kwartier nam DOS via 22-21 afstand naar 27-21 en uiteindelijk 28-22.

Scores DOS: Nicolai Bakker 1 verjaardagsgoal, Patricia Bos 2, Annelies Smeets 1, Sharon Husers 2, Fragette Jagt 3, Jenny Leutscher 1, Sandra Louissen 2, Gerike Mulder 12 en Alet van Veen 4.