Dames DOS verliezen van koploper

AMSTERDAM - Het damesteam van DOS speelde dinsdagavond de inhaalwedstrijd in de hoofdklasse A tegen koploper VOC2. In Amsterdam trad DOS aan zonder Gerike Mulder, Sandra Louissen en Annelies Smeets en had een niet fitte Patrica Bos op de bank. De kansen dat DOS met een overwinning de spanning in de competitie terug kon brengen werden vooraf dus niet hoog ingeschat. Dat beeld werd bevestigd na de eerste tien minuten van de wedstrijd waarin DOS tegen een achterstand van 0-6 aankeek. Vanaf dat moment geloofden de dames wel weer in eigen kunnen en onder aanvoering van een uitstekend keepende Mascha Gudde werd de inhaalrace ingezet die beide partijen weer op gelijke hoogte bracht (7-7).
VOC kon wederom een voorsprong nemen naar 10-7 en 12-9 maar met veel werklust en beleving kon DOS vlak voor rust weer aanhaken tot 13-12. In de eerste fase van de tweede helft nam VOC wederom drie punten voorsprong (15-12) maar kwam DOS in de achtste minuut voor het eerst op een 15-16 voorsprong. Bij de stand 17-17 waren de volgende 12 minuten beslissend in de wedstrijd.

Het gemis aan scorend vermogen brak DOS op en pas in de 20e minuut kon weer een doelpunt voor DOS worden aangetekend (23-18). Het was ook de fase waarin de scheidsrechters een zeer discutabele rol opeisden met als toetje een rode kaart voor Sharon Husers en Nicolai Bakker. Het sierde de nog resterende speelsters dat ze bij een achterstand van 26-19 de laatste reserves aanspraken. Eindstand 27-22.

Scores DOS: Nicolai Bakker 3, Patricia Bos 1, Sharon Husers 4, Fragette Jagt 5, Jenny Leutcher 4, Melou Suelmann 1, Alet van Veen 4.