DOS dames naar 2e plaats

EMMER COMASCUUM- De dames van DOS behaalden thuis een overwinning tegen middenmoter Westsite uit Amsterdam. DOS komt, met uitzondering van aanvoerster Patricia Bos, langzamerhand aan het einde van een piek in blessures maar moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijdpunten in Emmer-Compascuum te houden. Na een goede opening (2-0) bleef DOS tot de 13e minuut aan de goede kant van de score. Het fenomeen Hanneke van Eyl zorgde echter voor de omslag en na 6-6 liep Westsite zelfs uit naar 6-10 en had bij rust een voorsprong van 11-14.
Na rust hanteerde DOS een offensieve verdediging en kwam in de 8e minuut voor het eerst op een 16-15 voorsprong. Na 17-17 en 20-20 lukte het DOS uit te lopen naar 23-20. Westsite kwam in de laatste minuten nog gevaarlijk dichtbij maar Sharon Husers (24-22) en Alet van Veen (25-23) stelden de zege veilig. De score van Westsite in de laatste seconden had alleen statistieke waarde, 25-24. DOS stijgt door deze overwinning naar de 2e plaats in hoofdklasse A.

De doelpunten van DOS werden gescoord door: Nicolai Bakker 2, Aniek Ensing 1, Sharon Husers 3, Fragette Jagt 2, Jenny Leutscher 3, Sandra Louissen 1, Gerike Mulder 4, Annelies Smeets 3, Alet van Veen 6.