Eerste resultaten voor Huyser E&O

EMMEN - De dames van Huyser E&O hebben de eerste oefenwedstrijden erop zitten. Zaterdag stonden er twee wedstrijden op het programma in het Duitse Lintfort (40 km over de grens bij Venlo). De thuisploeg (TUS Linfort) dat uitkomt in de 2de bundesliga Nord was de eerste tegenstander E&O. Vanwege blessures kon trainer Patrice Giron niet beschikken over Rachel Piekhaar, Karin Veltrop en Sanne Hoekstra. Ondanks een zware ochtendtraining bleef E&O prima overeind en had het voor het grootste deel van de wedstrijd zelfs een kleine voorsprong. Niet slecht voor een team met veel nieuwe gezichten en waar in de trainingen tot op heden het accent meer op het conditionele vlak dan op de spelsystemen lag.

De wedstrijd eindigde, na een 8 – 8 ruststand uiteindelijk in een 22 – 22 gelijkspel. Nicol Kooiker was met 6 treffers topscoorder voor E&O. Vijftien minuten na het eerste duel stond wedstrijd twee alweer op het programma. Tegenstander nu TUS Weibern, een ploeg uit de 2de bundesliga die het afgelopen seizoen op een haar na promotie naar de hoogste bundesliga misliep.

Het werd een wedstrijd op het tandvlees voor de dames. Al snel nam Weibern een 3 – 7 voorsprong. Na een 10 – 15 ruststand kwam E&O in de tweede helft goed terug tot zelfs op gelijke hoogte, 18 – 18. Echter in de slotfase was de pijp leeg bij het merendeel van de E&O speelsters en liep Weibern uit naar 19 – 25 om uiteindelijk met 23 – 30 het duel te winnen. Topscoorder aan de kant van E&O was de jarige (21 geworden) Thorey Rosa Stefansdottir met 9 treffers.

De dames kunnen zich nu op gaan maken voor het Wunderhorn Toernooi dat voor het komend weekend in Oldenburg plaats zal vinden. E&O zit in de poule met o.a. het eerste team van Oldenburg (met o.a. Lois Abbingh in de gelederen), DHK Banik Most (Tsjechië), NP GK Rostov (Rusland) en Womens Selected Team USA.