Eerste winst Pals groep E&O

EMMEN - De eerste winst in de voorbereiding is binnen voor de heren van Pals groep E&O. Na nederlagen tegen Aurich en Nordhorn waren de Emmenaren zaterdagavond te sterk voor Ibbenburen, dat uitkomt in de regionalliga. Na een 17 ? 12 achterstond bij rust werd er met 25 ? 30 gewonnen. De voorbereiding verloopt uiteraard niet zoals gewenst. Met zes potenti?le basisspelers bij het WK onder 21 in Egypte is het moeilijk bouwen aan een team. Als dan ook de blessures toenemen, wordt het er niet gemakkelijker op. Zo kon het gebeuren dat trainer/coach Peter Portengen gisteravond zelf het wedstrijdshirt moest aantrekken.
De eerste helft verliep niet goed met als gevolg een 17 – 12 achterstand bij rust. In de tweede helft stond alles een stuk beter. De dekking stond goed waardoor ook keeper Maikel Takken zijn waarde voor het team kon laten zien en Ibbenburen in de tweede helft maar acht keer wist te scoren.

Aanvallend waren vooral Niek Bezoen en Sonni de Jonge met negen en acht treffers goed op dreef. De volgende oefenwedstrijd staat komende dinsdag op het programma. Dan spelen de heren om 19.00 uur in en tegen Aurich.