Gelijkspel dames DOS tegen VZV

EMMER COMPASCUUM - De dames van DOS speelden zaterdagavond de uitwedstrijd tegen VZV in het Noordhollandse ?t Veld met 29-29 gelijk. Nog steeds zonder Sandra Louissen en Nicolai Bakker en zonder de zieke Patricia Bos speelde DOS een wedstrijd die te vergelijken is met de huidige weersomstandigheden. Het kan vriezen en het kan dooien. Zowel in de eerste als tweede helft van de wedstrijd werd een ruime voorsprong uit handen gegeven. De ruststand van 13-14 en een goede start in de tweede helft brachten DOS op een schijnbaar comfortabele voorsprong van 15-19 en 19-24.
Het slotoffensief was echter voor VZV dat bij 25-25 voor het eerst op gelijke hoogte kwam en bij 28-27 voor het eerst een voorsprong nam. De laatste 3 minuten van de wedstrijd werden DOS bijna fataal. In ondertal (4 tegen 6) nam VZV wederom een voorsprong 29-28.

Het laatste woord was echter aan Alet van Veen die in de slotseconden de gelijkmaker aantekende. De lange terugreis tot diep in de nacht door ijzel en sneeuw werd nog enigszins dragelijk door de luxe bus van de BVO Veendam.  Scores DOS: Fragette Jagt 3, Sharon Husers 4, Jenny Leutscher 2, Gerike Mulder 7, Annelies Smeets 11 en Alet van Veen 2.