Heet avondje Nordhorn voor Pals groep E&O

NORDHORN - Het was letterlijk en figuurlijk een heet avondje voor de heren van Pals groep E&O in het Euregium in Nordhorn. Daar stond donderdag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma, tegenstander HSG Nordhorn. Met nog steeds smalle selectie tot zijn beschikking moest trainer/coach Peter Portengen aantreden in een bloedhete hal. De start was niet echt om over naar huis toe te schrijven. Binnen zes minuten stond er een 4 ? 0 score voor de thuisploeg op het scorebord. E&O was in de beginfase totaal niet gevaarlijk en de grossierde in het schieten van gemakkelijke ballen.
Pas in de achtste minuut was er de eerste treffer voor de Emmenaren door Erik Huizing. E&O kwam wat beter in de wedstrijd en verkleinde in de 14de minuut de achterstand tot twee treffers, 6 – 4.  Dichterbij kwam het echter niet en langzaam sloop de thuisploeg weg wat resulteerde in een 15 – 9 ruststand.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van de eerste. Nordhorn sterk, Pals groep E&O vooral slordig in de aanval. Binnen tien minuten was het verschil opgelopen naar 11 treffers, 21 – 10. Toen ook nog opbouwer Jan Gerald Mulder, na een harde val op de rug, geblesseerd de kleedkamers op kon zoeken leek een zwarte afstraffing nabij. Bij 25 – 11 nam Portengen een time out en die had klaarblijkelijk een positieve invloed op de groep en in het bijzonder op Roelof Smeenge.

Hij scoorde in het laatste kwartier maar liefst vijf keer. Met een totaal van zes treffers werd Smeenge topscoorder bij E&O. Iets wat hem in zijn handbalcarrière bij de heren 1 nog nooit is overkomen.  De einduitslag werd uiteindelijk 28 – 20 in het voordeel van HSG Nordhorn. De derde oefenwedstrijd is zaterdag om 18.00 uur in Ibbenburen.