Huyser E&O start sterk in 2010

EMMEN/BEEK - De dames van Huyser E&O zijn goed gestart in 2010. Zaterdag werd de lastige uitwedstrijd in het Limburgse Beek tegen B.F.C. in winst omgezet, 33 ? 36. In overleg met de selectie had trainer/coach Joop Fiege van Huyser E&O besloten om rondom de feestdagen niet te trainen om zo de accu?s goed op te laden voor het vervolg van de competitie. Met een ochtendtraining op zaterdag in de benen ging het vervolgens richting het Limburgse land.
E&O had in de eerste helft duidelijk moeite om het ritme weer op te pakken waardoor BFC dan ook met een 18 – 16 voorsprong de rust in gang. Beide ploegen konden niet in de sterkste opstelling aantreden. Bij BFC ontbraken door blessures en vakantie een vijftal speelsters. Huyser E&O had haar selectie wel compleet maar Karin Veltrop, Muriël Messchaert en Lois Abbingh waren niet fit en dus beperkt inzetbaar.

BFC bracht na de pauze het verschil nog naar 3 punten, 21 – 19. Toen was het de beurt aan E&O die de achterstand omzette in een 24 – 27 voorsprong. E&O liep verder uit naar 30 – 36 om vervolgens in de slotminuten de teugels weer wat te laten vieren, eindstand 33 – 36.

De wedstrijd zaterdag was een goede opwarmer voor de kraker komende zondag (10 januari)thuis tegen VOC Amsterdam. Aanvang 15.30 uur in de Ben Kwijt Arena in Emmen.