Knappe prestatie Huyser E&O tegen SEW

WOGNUM/EMMEN - Door in het Noord-Hollandse Wognum de uitwedstrijd tegen Kiddyworld S.E.W. met 28 ? 30 te winnen zijn de dames van Huyser E&O weer koploper in de ere divisie met daarbij wel de vermelding dat wanneer VOC en Dalfsen hun inhaalwedstrijden in winst weten om te zetten zij E&O op de ranglijst passeren.
Nagenoeg de hele wedstrijd keek de ploeg van trainer/coach Joop Fiege tegen een achterstand aan. S.E.W. was vooral sterk in de eerste helft. Met veel inzet en passie nam het afstand van Huyser E&O wat resulteerde in een 17 – 13 voorsprong bij rust.

De beginfase van de tweede helft was duidelijk voor E&O die de achterstand wist terug te brengen tot 2 punten om vervolgens tien minuten voor het einde van de wedstrijd de stand gelijk te trekken. In de laatste fase van het duel beslisten de emmense dames de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 28 – 30. Een prima prestatie, gezien de nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis.

De overwinning moet de ploeg vertrouwen geven voor de kraker van zaterdag huis tegen Bizztravel Delsen. Topscoorder aan de kant van Huyser E&O was Lois Abbingh met 11 treffers.