Nederland wint bronzen medaille op WK <18

DOMINICAANSE REPUBLIEK - ?Helemaal geweldig wat we hier hebben gepresteerd!?, zegt de trotse bondscoach Carolien Brandriet na de ?kleine finale? tegen Frankrijk. Nederland heeft op het WK <18 in de Dominicaanse Republiek een bronzen medaille behaald. Na een ruststand van 10-12 voor Frankrijk, won Nederland met 27-26 de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Dit is een fantastische prestatie op weg naar het EK <19 dat van 4 ? 14 augustus 2011 in Nederland gehouden wordt!

“We hebben hier echt een teamprestatie neergezet”, zegt Brandriet. “Bij rust staan we nog iets achter, maar in de tweede helft komen we al snel vijf punten voor. Die voorsprong waren we echter ook net zo snel weer kwijt. We hebben ontzettend gevochten voor de winst en met resultaat! Bij 27-25 wisten we dat het niet meer mis kon en waren we de overwinning al aan het vieren. Toen maakten de Fransen nog een doelpunt en werd het uiteindelijk 27-26. Echt fantastisch! We hebben terecht gewonnen!”


Nederland wist in de poule alle wedstrijden te winnen. Argentinië (33-20), Duitsland (28-34), Angola (37-32) en ook Europees Kampioen en winnaar van het Open EK Denemarken (24-29) werden verslagen. Het organiserend land, de Dominicaanse Republiek, werd de volgende tegenstander in de 8e finales. Nederland had het niet gemakkelijk met de sterke thuisploeg, maar won uiteindelijk wel met 28-24.

In de halve finale was Zweden de tegenstander. Nederland had een slechte dag en zag de wedstrijd verloren gaan met 21-38. Brandriet: “Misschien had het te maken met de omstandigheden en de wisselingen in het team vanwege blessures. Dit toernooi hebben we echter maar één wedstrijd verloren en dat is natuurlijk een geweldige prestatie. Het verschil van 21-38 was wel veel te groot. Gelukkig hebben we het daarna weer fantastisch opgepakt in de wedstrijd tegen Frankrijk.”

Brandriet kijkt uit naar augustus 2011, wanneer Nederland het EK<19 organiseert: “Dat is zeker een supermooi vooruitzicht. Deze speelsters kunnen allemaal nog veel sterker worden. Ze gaan het komende seizoen weer veel trainen bij de HandbalAcademie en/of hun eigen club en zullen nog veel stappen voorwaarts maken. Ik kan niet wachten”

Zweden werd overtuigend wereldkampioen door Noorwegen te verslaan met 34-29. Individueel scoorden de Nederlandse meiden ook goed. Zo werd Lois Abbingh ruimschoots topscoorster van het WK met 57 doelpunten en daarnaast heeft Estavana Polman de meeste assists van alle speelsters op het WK gegeven (25).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda