Ook Vos Investment Lions temt Pals groep E&O niet

EMMEN - De heren van Pals groep E&O zijn ook nu hun vierde competitie duel nog steeds zonder puntverlies. Dit keer was de formatie uit Emmen in eigen huis te sterk voor Vos Investment Lions. Na een 14 ? 14 ruststand eindigde het duel in een 29 ? 27 voor Pals groep E&O. Coach Peter Portengen moest het zondagmiddag doen met een smalle selectie. Dit vanwege blessures van Remco Hagen, Niek Bezoen, Elgar Feddema en keeper Marco Woltersom. De start van E&O was goed. Door treffers van Jan Gerald Mulder en Joeri Verjans kwamen de Emmenaren op een 2 ? 0 voorsprong.

Kans om de voorsprong verder uit breiden waren aanwezig want de Lions waren in de eerste minuten zeker niet bij de les. Echter E&O ging slordig om met het balbezit waardoor de Limburgers weer langszij konden komen en zelfs het initiatief overnamen, 4 – 6. Tot 11 – 13 was er een twee punten voorsprong voor de gasten maar in de slotfase van de eerste kwam E&O toch nog op gelijke hoogte, 14 – 14.

De basis voor de overwinning werd direct na rust gelegd. Met Erik Huizing, Leon van Schie en vooral ook Karim Tamim stond de dekking van E&O als de Berlijnse muur van weleer. Aanvallend liep het ook beter als in de eerste helft en E&O liep uit naar een 20 – 15 voorsprong. Op een gegeven moment was het verschil zelfs opgelopen naar zeven punten, 24 – 17. In de laatste vijf minuten liet de thuisploeg de teugels wat vieren waardoor de winst bijna nog in gevaar leek te komen. Maar het liep echter met een sisser af, 29 – 27.

De overwinning van Pals groep E&O was er echt één van het collectief. Door dit resultaat staan de Emmenaren op een tweede plaats. Koploper is Volendam die twee punten en een wedstrijd meer gespeeld hebben. Volgende week zaterdag staat voor Pals groep E&O in Panningen het duel met Eurotech Bevo op het programma. Een regelrechte kraker want de Limburgers hebben net zoveel punten als E&O (8) maar hadden daar een wedstrijd meer voor nodig