Oranje verliest laatste groepswedstrijd

EMMEN - De Heren Juniors hebben de voorrondefase afgesloten met een te verwachten nederlaag. De winnaar van poule C Slovenie was op relatief eenvouduge wijze te sterk voor Nederland: 37-30. Bondscoach Gino Smits wilde tegen de Slovenen vooral de spelers die in de eerste vier wedstrijden wat minder speeltijd hadden gekregen vol aan de bak laten gaan, en niet toevallig had de Sloveense coach hetzelfde besloten. Zo ontspon er zich een wat matte wedstrijd, vooral in defensief opzicht, van beide kanten. Wat wel duidelijk werd is dat Oranje alleen een maximaal resultaat van zichzelf mag verwachten wanneer het vol geconcentreerd de wedstrijd ingaat.
Nonchalance en verslapping blijken ondermijnende factoren voor een topprestatie. De Slovenen liepen voor de pauze uit naar een regelmatige 19-13 ruststand, een verscherping in de dekking leverde in ieder geval een betere tweede helft op met als eindresultaat 37-30. Morgen reist het team naar Suez om donderdag tegen Wit-Rusland aan te treden. Bij winst speelt Nederland vrijdag om plaats 13 tegen de winnaar van IJsland tegen Noorwegen of Spanje, bij verlies om plaats 15 tegen de verliezer van dat duel, besluit onze correspondent Coos ter Mors

Nederland - Slovenie: 37-30 (19-13).
Scores Nederland:
Schagen 9 (64%), Van Schie 5 (63%), Sluijters 4 (50%), Adams 3 (50%), Haenen 3 (33%), Boomhouwer 2 (67%), Wong 2 (50%), Verjans 1 (100%), Lommen 1 (50%).
Scoreverloop per 5 minuten: 1-3, 5-7, 7-11, 9-13, 11-15, 13-19 rust 16-21, 19-26, 21-29, 22-33, 26-35, 30-37.