Pals groep E&O knokt zich naar overwinning

EMMEN - Voor de tweede keer binnen een week stonden Pals groep E&O en het Duitse Ibbenburen tegen over elkaar. Dit keer met Emmen als speellocatie. Voor de tweede keer ook eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de ploeg van trainer/coach Peter Portengen, 32 - 30 Het was een zwaar bevochten zege in de Ben Kwijt Arena. Naast de zes Jong Oranje gangers ontbraken Niek Bezoen en Karim Tamim ook nog eens vanwege blessures. Tot aan de 20ste minuut ging het gelijk op, 11 ? 11. Vervolgens namen de gasten afstand, 11 ? 14. E&O kwam nog iets terug maar kon niet voorkomen dat het met een achterstand (15 ? 16) de rust in ging.
Het spelbeeld naar rust verschilde niet veel met de eerste helft. De wedstrijd werd veel steeds harder met als gevolg een aanzienlijk aantal tijdstraffen aan beide kanten. In de 5e minuut komt Pals groep E&O, door een treffer van Niek Wonnink voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd, 18 – 17. Maar het is toch Ibbenburen dat het duel weer naar zich toe trekt en uitloopt naar een 23 – 27 voorsprong.

Echter de winst definitief naar zich toe halen lukt niet. In de 23ste minuut staat het weer gelijk, 28 – 28. Het is uiteindelijk de wilskracht van E&O dat de doorslag geeft. Jan Gerald Mulder en Tommie Falke zorgen met hun treffers voor de winnende eindstand van 32 – 30. Topscoorder aan de kant van Pals groep E&O was Jan Gerald Mulder met 13 treffers