Pals groep E&O, niet goed wel winst

VENLO - Het hield allemaal niet over wat de heren van Pals groep E&O zaterdagavond lieten zien in het sportcentrum Craneveld in Venlo. Ruim vijftig minuten lang had de ploeg van trainer/coach Peter Portengen het erg lastig tegen gastheer Loreal. Pas in de laatste tien minuten kon E&O de overwinning veilig stellen. Net als in de laatste twee wedstrijden tegen Hellas en Hurry Up begon E&O weer niet scherp aan de wedstrijd. Pas bij een 4 ? 2 achterstand gingen de ogen bij de Emmenaren open. Toen had opbouwer Marco Vernooy van Loreal al drie keer in het net achter doelman Johan Bos gedeponeerd. E&O kwam op gelijke hoogte (4 ? 4) door treffers van Joeri Verjans en Erik Huizing.
De rest van de eerste helft ging het gelijk op al leek het erop dat E&O twee minuten voor het rustsignaal wat meer afstand ging nemen, 13 – 16. Maar de moeizaam verkregen voorsprong werd in mum van tijd bijna weggegeven waardoor de ploegen gingen rusten met een 15 – 16 voorsprong voor Pals groep E&O.

In het begin van de tweede helft werd het verschil, door twee treffers van Jan Gerald Mulder, weer naar drie gebracht. Loreal ging niet bij de pakken neerzitten. Ook niet toen Rob Killaars voor de thuisploeg een strafworp via de binnenkant van de paal weer naar buiten zag gaan. Twee keer Jos Arnoldussen en een treffer van Pascal Eberson en de stand was weer gelijk, 18 – 18. E&O had het vervolgens aan keeper Marco Woltersom te danken dat het niet op achterstand kwam.

De aanvoerder van E&O, die na 20 minuten in de eerste helft in het veld kwam voor collega Johan Bos, stond drie keer op de goede plek. Loreal bleef bij tot 23 – 24. Toen vervolgens Joeri Verjans drie strafworpen achter elkaar wist te benutten en Loreal in de 20ste en in de 23ste minuut met een tijdstraf werden geconfronteerd was het verzet gebroken, 23 – 27. Loreal kon in de resterende minuten geen potten meer breken en E&O speelde de wedstrijd rustig uit. Eindstand 25 – 30.

Het vertoonde spel van E&O komt niet overeen met de stand op de ranglijst waar het samen met Volendam nog steeds zonder puntverlies is. Maar waarin het afgelopen seizoen maar liefst zes wedstrijden met één punt verschil werden verloren worden nu ook de slechte wedstrijden in winst omgezet. Hou dat het hele seizoen vol en je wordt kampioen.

Zover is het natuurlijk nog lang niet. Eerst wacht komende donderdag in Volendam om 19.40 uur de confrontatie met de medekoploper. Vervolgens is HARO Rotterdam op pakjesavond (5 december) te gast in Emmen. Pals groep E&O speelt dan voor Sinterklaas. Niet voor de tegenstander uiteraard maar wel voor het publiek. Die mogen namelijk GRATIS naar binnen in de Ben Kwijt Aren in Emmen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Loreal – Pals groep E&O 25 – 30 (15 – 16)