Pals groep E&O schrijft clubhistorie

EMMEN - Door in eigen huis met 31 ? 31 gelijk te spelen tegen Kras Volendam is er clubhistorie geschreven door de heren van Pals groep E&O. Nog niet eerder werd een reguliere competitie afgesloten zonder nederlaag. De ploeg van succestrainer Peter Portengen stond alleen drie gelijke spelen toe. Uit tegen Vost Investment Lions en uit en thuis tegen Kras Volendam. Met het behalen van de eerste plaats heeft Pals groep E&O zich in ieder geval geplaatst voor Europees handbal in het seizoen 2010/2011. Maar nog belangrijker zijn de zes bonuspunten die worden meegenomen naar de nacompetitie. E&O start komende zaterdag in de kampioensgroep met een uitwedstrijd in en tegen Aalsmeer.
Pals groep E&O – Kras Volendam was zaterdagavond, in een met ruim 2000 toeschouwers afgeladen Ben Kwijt Arena, de kraker waarop iedereen gehoopt had. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Het arbitrale duo van Beek & Egberts hielden het duel zeer kort waardoor de wedstrijd moeilijk op gang kwam. Volendam was in de eerste helft de betere ploeg. Bij E&O stond voor de dekking, normaal gesproken het wapen van de ploeg, niet op scherp. Tot 8 – 8 ging het gelijk op waarna de gasten een 8 – 10 voorsprong namen om die vervolgens nog uit te breiden tot 14 – 17 bij de rust.

De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft en bracht binnen vier minuten de achterstand terug tot één punt. Maar zo knap als de terugkomst was zo gemakkelijk kon Volendam weer uitlopen naar een vier punten voorsprong na 13 minuten spelen, 20 – 24. Maar veerkracht is het sleutelwoord dit seizoen bij E&O. Dat had Volendam moeten weten want in heenwedstrijd kwam E&O op een 26 – 25 voorsprong na een 25 – 19 achterstand.

Ook nu kwamen de emmenaren weer terug. Mede geholpen door een wijziging in de dekking. Net als in Volendam schakelde E&O over naar een 3-2-1 dekking en dat sorteerde effect. In de 20ste minuut maakte cirkelspeler Leon van Schie de gelijkmaker (27 – 27). Een minuut later bracht linkerhoekspeler Tommie Falke de thuisploeg voor het eerst op voorsprong, 28 – 27. Iso Sluijters, met 10 treffers topscoorder aan de kant van Pals groep E&O, bracht het verschil zelfs op twee, 31 – 29. Maar twee Volendamse treffers zorgden toch nog voor een gelijke stand op het scorebord, 31 – 31.