Pals groep E&O sterkste in derby tegen Hurry Up

ZWARTEMEER - De heren van Pals groep E&O zijn na 17 competitiewedstrijden nog steeds ongeslagen. Ook streekgenoot Hurry Up was in eigen huis niet opgewassen tegen de dadendrang van de Emmenaren. In een met 800 toeschouwers uitverkochte Sporthal De Eendracht werd het 28 ? 34 voor de ploeg van trainer/coach Peter Portengen. E&O kon vanwege een waslijst aan blessures niet in de sterkste opstelling aantreden. Sonni de Jonge, Remco Hagen, Iso Sluijters, Joeri Verjans en Karim Tamim moesten vanaf de kant toekijken.

Gelukkig kon Portengen wel weer beschikken over linkerhoekspeler Niek Bezoen die dit seizoen vanwege een voetblessure pas twee keer in actie kwam. Ook Jan Gerald Mulder die twee weken uit de running was vanwege een enkelblessure maakte zijn rentree in het team. Door de krapte aan opbouwers was Frank van der Zanden ook van de partij in Zwartemeer. De routinier maakt tegenwoordig zijn speelminuten in het derde heren team van E&O maar liet tegen Hurry Up zien dat hij nog steeds van grote waarde kan zijn voor de eerste selectie.

Na de trainersperikelen van deze week bij Hurry Up was de verwachting dat het team scherp aan de wedstrijd zou beginnen. Die verwachting werd niet gelogenstraft. Het is overigens een bekende speelwijze van de nummer 7 van de ere divisie. Maar E&O bood goed weerstand en kon zelfs het initiatie overnemen was resulteerde in een 14 – 17 voorsprong bij rust. De thuisploeg kende haar beste fase in het eerste deel van de tweede helft toen het de 14 – 17 ruststand wist om te zetten naar een 20 – 19 voorsprong.


Maar die weelde duurde niet lang. E&O toonde karakter en kwaliteit en keerde de wedstrijd om in haar voordeel. Hurry Up kon de Emmenaren niet meer bij benen en toen het ook nog met twee tijdstraffen werd geconfronteerd ging het licht uit in Zwartemeer. E&O bouwde een comfortabele voorsprong op en gaf die neer meer uit handen. Eindstand 28 – 34.


Door deze overwinning behoud Pals groep E&O, met nog één wedstrijd te spelen in de reguliere competitie, de leiding in de ere divisie. Volendam, dat thuis met 38 – 21 won van Hellas, volgt op één punt. Aanstaande zaterdag staat in Emmen de kraker tegen Volendam op het programma. Pals groep E&O heeft één punt nodig om als nummer 1 en dus met het maximale aantal bonuspunten aan de nacompetitie te beginnen. De wedstrijd in de Ben Kwijt Arena begint om 20.00 uur. (zie ook fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda