Prima prestatie dames Huyser E&O

EMMEN - Gelijk aan de heren kunnen ook de dames van Huyser E&O met een prettig gevoel aan de feestdagen beginnen. De laatste competitiewedstrijd uit tegen vd. Voort Quintus eindigde in een 24 ? 26 overwinningen voor de emmense dames. De start van de wedstrijd, in de vd. Voorthal, was met een 2 ? 5 voorsprong duidelijk voor E&O. Tot 7 ? 10 leek er niet zoveel aan de hand maar een tijdstraf van Lita Moesker luide een zwakke fase in waar de thuisploeg maximaal van profiteerde en met 12 ? 10 de leiding nam. E&O werd echter op tijd wakker en trok de stand nog voor de rust recht, 13 ? 13.
Ook het begin van de tweede helft was voor de ploeg van trainer/coach Joop Fiege. Keepster Charly Schumacher onderscheidde zich in het laatste kwartier waarin Quintus maar liefst drie keer faalde vanaf zeven meter. Huyser E&O won, o.a. door 11 treffers van Lois Abbingh en 5 van Muriël Messchaert, uiteindelijk met 24 – 26 en gaat als nummer 2 van de ranglijst 2010 in.