Bedrocks verliezen weer

EMMEN - Het eerste honkbalteam, dat eindelijk weer compleet was, ontving zondag op de Meerdijk, Quick uit de keistad Amersfoort. De keientrekkers wisten onlangs van HCAW te winnen, wat Bedrocks niet gelukt was. Een te verwachten lastig partij dus en dat bleek helaas al snel de waarheid.Direct de eerste inning keek Bedrocks reeds tegen een 0-3 achterstand aan. Dat de Emmenaren in de gelijkmakende inning van de 3e inning 3 punten wisten te maken deed er al niet meer toe, Quick hakte er in met negen punten, stand 3-12.
Over het algemeen weten de al langer in deze klasse spelende teams ook psychologische tikken uit te delen. Voortdurend aanmerkingen op het werpen van Emmer Pitcher Jop Strick en gezever over spelregels deed het goed leidende scheidsrechtersduo Vos – Savenije besluiten het spel te onderbreken voor een duik in de reglementen. Enkele waarschuwingen gingen uit naar het team uit Amersfoort. Toch leiden dit soort intimidaties tot stress aan Bedrocks zijde wat het spel en teamspirit niet ten goede komt. Het zou goed zijn dat de Emmer mannen zich wapenen tegen dit soort psychologische oorlogsvoering op “ niveau” wat door deze teams wordt gepraktiseerd.


Voor het Emmer team is het blijkbaar lastig om te schakelen van een jaar lang alles winnen, naar mogelijk veel verliezen. Nadat Bedrocks coach Seijkens Strick had vervangen door Fernando Acevedo(foto), werd de Emmer verdediging een stuk stabieler, maar geen moment was er sprake van de hunebedden nog in de buurt van de Amersfoorter kei kwam.

Veel onnodige fouten aan Bedrocks kant (12 tegenover 2 van Quick) waren mede de oorzaak van de met 4-16 verloren wedstrijd. Lichtpuntjes aan Emmer kant waren er aan Emmer zijde in de vorm van honkslagen door, Acevedo (1), ten Hoor (1), Stuart (1), Springer (2) en Timmerman (2), waaronder een 2-honkslag.

Voor het verkleumde Emmer publiek is de prangende vraag wat er moet gebeuren om de prestaties van de Bedrocks te verbeteren. Aller eerst lijk het noodzakelijk een team neer te zetten dat kan incasseren maar dat ook als collectief kan knokken voor de broodnodige punten. Als het team tot in de 9e inning heeft geknokt om het beste er uit te halen kan het immers ook met opgeheven hoofd het veld verlaten Handhaving in deze klasse kan duidelijk niet meer met eens per week trainen en op zaterdagavond tot in late uurtjes stappen.

Noeste trainingsarbeid, investeren in tijd en mogelijk aangepaste levensstijl, de wil om te verbeteren en te winnen zal de uitdaging moeten zijn voor de complete spelersgroep. Het Emmer publiek hoopt het de komende tijd weer warmer te krijgen van zowel het weer als het spel van Bedrocks 1.(zie ook fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda