Goede start 1e team Bedrocks

APELDOORN - Het naar de 2e klasse gepromoveerde 1e honkbalteam van Bedrocks beleefde in Apeldoorn, tegen Robur een goede start met pijnlijke kantjes. De eerste slagman van Bedrocks, Franklin Rodriguez Gonzalez, moest na een fraaie honkslag, bij een steelpoging op het tweede honk, het ijskoude strijdtoneel verruilen voor een verblijf in het ziekenhuis. De ?steel? lukte , maar daarbij raakte Rodriguez zijn schouder uit de kom, waarna reserve speler en coach Ralph Seijkens direct ook zelf aan de slag moest.


Bedrock 2e honkman Giuseppe Rolesu tikt honkloper uit

Een flinke tegenslag voor de Emmer honkballers dus. Dat werd ook nog eens onderstreept door een pijnlijke 6-1 stand aan het eind van de 1e inning. In de loop van de wedstrijd kregen de Emmer slagmannen steeds beter zicht op de trucs van de 3 door Robur ingezette werpers, waarvan er één met een “wilde worp” ook de enkel van Seijkens pijnlijk wist te raken.


Emmer pitcher Jop Strick(foto) kreeg steeds meer controle over de bal en wist gesteund door een uistekend functionerend Bedrocks veld steeds meer Apeldoorner slagmannen aan de kant te zetten. Alleen in de 4e inning wist Robur nog eens te scoren, terwijl Bedrocks in die inning 5 punten wist bij te schrijven en daarbij de stand op 7-9 brachten.

Emmer slagman Martijn Timmerman bracht ook nog een mooie 2–honkslag en de pitcher Jop Strick “trakteerde” de Emmer mannen op een geweldige 3-honkslag.


Een fraaie 2-honkslag van Pim Springer(foto), waarop twee  Emmer honklopers konden scoren maakte in de 7e inning een einde aan de partij wegens een verschil van meer dan 10 punten. Op dat moment was Rodriguez met zijn schouder weer in de kom, terug uit het ziekenhuis. Voor Bedrocks sportief gezien een prachtige première in de 2e klasse met een 7-18 eindstand.


Pim Springer bereikt de thuisplaats

Zondag aanstaande verwacht Bedrocks om 14.00 het roemruchte HCAW uit Bussum, zodat het Emmer publiek ook kennis kan maken met het honkbal in de 2e klasse.

Coach Ralph Seijkens(midden) viert de overwinning met zijn manschappen

Junioren
In Leeuwarden wisten de Emmer junioren een 10-4 achterstand in de eerste inning om te buigen tot een prachtige 14-16 overwinning op de Northern Stars.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda