Goud voor Hessel Smit tijdens het Special Needs World Judo Games 2022.

BEVERWIJK - Na een lange tijd van corona was het eindelijk weer eens zover. Het organiseren van judo toernooien kreeg weer groen licht. Het eerste internationaal toernooi stond afgelopen zaterdag 3 april in de agenda van de A-judoka ( voormalig G-judo) Hessel Smit van judo vereniging Vos. Het Special Needs World Judo Games 2022 Beng toernooi te Beverwijk.


2e van links Hessel. (eigen foto)

Eenmaal aangekomen kregen uiteraard de zenuwen na twee jaar zonder judo de overhand. Echter toen Hessel de mat opstapte voor zijn eerste partij tegen de Belg Jonathan Brunin waren zijn zenuwen als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit was ook te zien in het resultaat want Hessel wierp de 142kg wegende judoka binnen een minuut vol op z’n rug. Op weg naar de finale moest er echter eerst nog worden gewonnen van de man afkomstig uit Israel Reem Freiberger.

Ook in deze partij ging de winst naar de jonge judoka van Vos. Nu was het zover. In de finale stond alleen de Nederlandse Dion Sassen nog in de weg naar goud. Dion welke geen onbekende is voor Hessel werd na 1 minuut geworpen wat resulteerde in een score. Helaas door deze worp liep Dion op ongelukkige manier een blessure op aan zijn knie waardoor hij de wedstrijd moest opgeven.

Dus goud was een feit. Hessel, 2e van links op de foto, mag zich nu gaan voorbereiden op de Special Olympics welke worden gehouden in het weekend van 10t/m12 juni. Het wordt dit jaar gehouden Nederland. 25 verschillende sporten verdeeld over de 14 gemeenten in Twente.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda