Judo competitie jeugd groot succes

EMMEN - De derde ronde van de jeugd judo competitie werd gehouden in sportzaal de Rietlanden. Onder grote belangstelling van ouders, grootouders, broers en zussen was er weer veel strijd te zien om een mooie medaille. De organisatie was in handen van judovereniging Vos en verliep uitstekend.


De samenwerking tussen vijf judoverenigingen onder de naam Judo Impuls is een goede greep geweest. JVVos gemeente Emmen, Koizumi Nieuwlande, Yoko Suma Coevorden, Anbergen Slagharen en Judo Dedemsvaart komen nu al met honderd beginnende wedstrijd judoka’s op de mat. De doelstelling is om deze jeugd de beginselen van de wedstrijdsport bij te brengen.

Uitgaande van met plezier aan wedstrijdsport doen en eigen keus. Een voorbeeld is dat de volledige wedstrijdduur wordt benut. Dus ook met een score van een punt gewoon doorgaan. Een bijzonder experiment is ook de unieke manier om tot een winnaar te komen.

De sporters bepalen zelf onderling wie de winnaar is na einde tijd. Wel is er een waarnemer die leidend kan optreden indien nodig. Dat bleek in Emmen bijna niet nodig te zijn. De volgende ronde zal in Dedemsvaart plaatsvinden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda