Geslaagde herstart judokampioenschap ODJK.

EMMEN - Het niveau was hoog en er waren boeiende wedstrijden te zien tijdens de 15e editie van het Open Drents judo kampioenschap. Uiteindelijk kwam het Sverige Judo Team met 15 prijswinnaars als beste presterende club tevoorschijn. Top Judo Nijmegen kwam dicht bij met 13 prijzen.


Natasja Meijer had pech omdat er na de weging een aantal judoka's te zwaar waren en naar de hogere klasse van plus 78 kg moest. Nog een afmelding en een zieke bleef zij alleen over. Zij besloot om dan maar deel te nemen in de zwaarste klasse. Hier werd knap met een tweede plaats en zilveren medaille behaald. Zij verloor nipt van de meer dan 20 kg zwaardere Irene Hesling uit Berlicum. De voorrondes werden allemaal door haar gewonnen.

Dave van Lier en Rick Nieters wonnen ook beide de voorrondes en kwamen als finalisten dus tegen elkaar in de klasse tot 90 kg. Van Lier begon zeer aanvallend de strijd maar de ervaren Nieters nam een ingezette techniek over en scoorde hiermee een vol punt. Voor Rick Nieters een eerste plaats en goud en zilver voor Dave van Lier zijn tweede plaats.

Laura Hidding was niet fit en verloor haar wedstrijden. In de jeugdklasse was Milan Sieben van Harai Goshi uit Nieuw Amsterdam succesvol met een eerste plaats en Kevin Klaver van Vos derde.


Het organisatieteam van Judovereniging Vos kan terugzien op een geslaagd kampioenschap. Er waren veel positieve reacties van zowel Nederlandse als buitenlandse teams en een beroep om svp door te gaan met het organiseren dit kampioenschap. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda