Merkwaardig ongeluk op kartcircuit De Pottendijk

Nieuw-Weerdinge - Zondagmiddag even voor vijf uur is een 46-jarige inwoner van Nieuw-Weerdinge zwaar gewond geraakt tijdens het karten op het circuit van de Pottendijk. De coureur verloor tijdens het racen door onbekende oorzaak de controle over zijn kart en is vervolgens bij het ingaan van een bocht rechtdoor gereden. Hij kwam daarna met een sprong via een heuveltje met met zijn kart buiten het circuitterrein terecht.

Hij schoot met de kart over een brede sloot en kwam vervolgens in een slootwal tot stilstand waarbij de man uit zijn voertuig werd geslingerd. Hierbij is de Nieuw-Weerdinger ernstig gewond geraakt. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het MMT-Team die met de traumahelikopter naar de Pottendijk kwam.

De brandweer van Emmer-Compascuum heeft samen met de politie geassisteerd bij het ongeval verleend. De zwaar gewonde coureur is naar het ziekenhuis in Groningen overgevlogen. Nadat de politie het ongeval had onderzocht  is de weg weer vrijgegeven voor al het verkeer. De verslagenheid onder de andere coureurs en het publiek was groot en iedereen vroeg zich af hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda