Rick Nieters Noordelijk kampioen judo

Rick Nieters uit Klazienaveen is noordelijk kampioen judo geworden in de klasse tot 81 kg. heren senioren. De 22 jarige judoka van Vos overtuigde iedereen dat hij op dit moment absoluut de sterkste judoka van het noorden is in deze klasse. De enige die Nieters het even moeilijk maakte was Bas Stegeman uit Groningen in de eerste wedstrijd. Zijn bekende grote vechtlust en technische vaardigheid leverden hem wel de winst op met een aantal scores. Tjalling van Veen uit Kollum had geen kans en werd met ippon verslagen.

Robert van der Wal uit Sneek kwam in de strijd om de finaleplaats in een muurvaste houdgreep van Nieters terecht en verloor dus met ippon. De finale tegen Wouter Pol uit Veendam werd het punt van de dag.  In de eerste minuut maakte Rick Nieters met een schitterend uitgevoerde beenveeg  ippon en behaalde hiermee de noordelijke titel.
Nieters kwalificeerde zich hierdoor ook voor deelname aan het nationale kwalificatietoernooi  welke over veertien dagen in Eindhoven wordt gehouden. De eerste vijf in elke klasse mogen deelnemen aan het NK .

Er waren nog meer goede resultaten van de judoka, s uit Emmen. Nadieh Grooten werd 2e in de klasse tot 63 kg. bij de dames. Zij verloor de finale van Margriet Bergstra uit Heerenveen. Janien Lubben verloor de finale van Otis Vrielink uit Zuidlaren in de klasse tot 57 kg. Roelinke Lubben kwam tot een 3e plaats in de klasse tot 70 kg. Niels Breider was goed op dreef in de klasse heren tot 90 kg. Een overname techniek van Mark Snippe uit Groningen werd hem in de finale fataal maar toch een prima 2e plaats.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda