Goud en zilver voor Emmer kleiduivenschutters

EMMEN - Afgelopen zatedag, 24 september 2011, organiseerde het schietsportcentrum Emmen samen met de LTC-kleiduiven het Nederlands Kampioenschap Olympische Skeet over 125 duiven individueel en clubs. Deze wedstrijd werd tevens als een nederlandse ranking wedstrijd aangemerkt. In totaal namen er 36 schutters aan dit N.K. mee (het maximale aantal voor vandaag) welke bij bijzonder mooie weersomstandigheden (zeer zonnig en windstil)de strijd met elkaar aangingen.

In de categorie Dames-junioren behaalde Isabel van den Hoek met 55 treffers het goud (1e prijs) en bij Dames-senioren behaalde Bianca Poelman het goed met 54 treffers. Bij de veteranen was het goud voor Rudolph Uittenboogaard met 94 treffers. Het zilver was voor Bert Megens met 87 treffers en brons werd door Leo Terlouw in ontvangst genomen met 83 treffers.

In de categorie Heren-junioren was het goud voor Douwe Moorlag (foto boven) met112 treffers vóór en 136 treffers na de finale. Het zilver was voor Lars Schipper(foto onder)  met eveneens 112 vóór de finale echter 134 na de finale. Brons was voor Joost van der Eijk met 98 treffers vóór en 120 treffers na de finale.

Cor van der Greef behaalde goud met 123 treffers vóór (een nieuwe Nederlands record)en 148 treffers na de finale (eveneens een nieuw Nederlands record). Zilver was voor Perry Ksaal met 116 treffers vóór en 138 treffers na de finale. Het brons was voor Peter Kaal na het winnen van een shoot-off tegen Antoine van den Hoek en Steven ten Bruggekate, met 109 treffers vóór en 132 na de finasle. Kleiduivensport.nl feliciteert alle kampioenen in hun categorie. Proficiat.

Tevens waren er een vijftal teams gevormd, waarvan SV de Snip de hoogte score behaalde en goud won met 271 treffers. Zilver was voor Walsdorp I die 255 treffers scoorden en Waalsdorp II behaalde brons met een score van 227 treffers. Tevens was er goud bij de teams junioren voor het team Claybuster junioren met 254 treffers en behaalde Waalsdorp junioren het zilver met 210 treffers. Zie ook fotoboek.