EKC 2000 komt net tekort in laatste wedstrijd van 2017

EMMEN - De laatste competitiewedstrijden van de selectie van EKC 2000 gaven wisselend succes te zien. Daar waar het tweede team van de Emmer korfbalvereniging wist te winnen van het tweede team van Rheko, verloor het eerste team van EKC 2000 van de bezoekers uit Rheden, 17-18.

Het tweede team wist in een degelijke wedstrijd met 19-14 van Rheko 2 te winnen. Een mooie afsluiting van het kalenderjaar waarin een middenmootpositie behaald werd. Na het tweede team wilde het eerste team dit graag herhalen. De beginfase was zeker goed te noemen. Met afwisselende goals werd een 4-1 voorsprong genomen. Rheko kwam sterk terug en via 4-3 en 5-3 stond het lange tijd 5-5. Hierna was het om en om stuivertje wisselen. De rust ging in met een 8-8 stand.

Na rust werd er opnieuw steeds om en om gescoord. Via 9-9 en 12-12 stond het met nog vijf minuten op de klok 16-16. EKC 2000 pakte een 17-16 voorsprong met nog 2.58 minuten op de klok. Helaas zorgden een afstandsschot en een vrije bal voor een 17-18 nederlaag in de laatste minuut.

Coach Atte van Haastrecht na afloop: “Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar het mocht niet zo zijn. Er werd hard gewerkt voor elkaar, maar helaas kregen we niet de beloning die zeker terecht geweest zou zijn. Na de feestdagen bouwen we gewoon verder en dan komen de punten zeker.”