EKC 2000 doet zichzelf tekort in cruciaal duel

ZWOLLE- Tegen Oranje Zwart moest de ommekeer komen. Een belangrijk duel om van de laatste plaats af te komen. Het thuisduel werd knap gewonnen, dus er lagen zeker kansen. De wedstrijd duurde helaas tien minuten te lang voor EKC 2000. De ploeg uit Emmen verloor het duel met 21-18. De eerste goal was voor EKC 2000 dat goed uit de startblokken schoot.

Na de 0-1 ging het redelijk gelijk op waarbij EKC 2000 wel het beste van het spel had. Na de 4-4 werd er voor het eerst een gat van twee punten geslagen en met 4-6 deed EKC 2000 dit voor de eerste keer.Oranje Zwart knokte zich weer terug naar 6-6 waarna EKC 2000 de wedstrijd geheel in handen kreeg en wellicht zelfs had kunnen beslissen.

Met mooie gevarieerde scores liepen de Emmenaren uit naar een knappe 6-10 voorsprong. Ook daarna bleven er enkele kansen komen maar er werd verzuimd uit te lopen naar een grotere voorsprong. Heel langzaam kroop Oranje Zwart dichterbij en de rust ging in met 12-12.

Na rust werd de wedstrijd spannende en op het scherpst van de snede gespeeld. Na 13-13 nam EKC 2000 het heft weer in handen en liep uit naar 13-15. Eigenlijk kwam Oranje Zwart heel langzaam iets beter in de wedstrijd. Na 15-15 werd het 16-16 en was de spanning te snijden met nog tien minuten te spelen. Nu was het echter Oranje Zwart dat de korf beter wist te vinden en uitliep naar 19-16.

Beide teams wisten nog tweemaal te scoren en met een 21-18 uitslag bleven de punten helaas in Zwolle.Teleurgesteld droop EKC 2000 af. Coach Atte van Haastrecht na afloop: “de vechtlust en inzet zijn hoopvol voor de laatste wedstrijden. Er kan nog van alles gebeuren en met deze enorme vechtlust zullen we zeker thuis voor elk team moeilijk te verslaan zijn. Te beginnen a.s. zaterdag om 19.30 uur tegen Regio’72 in Bargeres.”