Winst en verlies voor EKC 2000

EMMEN - Nadat enkele weken geleden het 1e team degradeerde, werd er besloten om alles op alles te zetten om met het 2e team voor klassebehoud te gaan. Tegen Devinco 2 werd dit doel eigenhandig behaald. EKC 2000 2 wist met 19-13 te winnen van de bezoekers uit Deventer. Het 1e team verloor haar wedstrijd om des keizers baard met 15-24.

De selectie werd aangevuld met talentvolle junioren en in de selectie zelf werden ook alle mogelijke reglementaire aanpassingen gedaan om het 2e team zo sterk mogelijk in het veld te krijgen. Vorige week resulteerde dit al in een degelijke 8-11 overwinning in het verre Rheden. Afgelopen zaterdag moest er nog een punt behaald worden tegen het sterke Devinco.

EKC 2000 2 bleef de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score en wist duidelijk met 19-13 te winnen. Hierdoor zal de ploeg van coach Willem Schuttrups ook volgend jaar in dezelfde klasse uitkomen. Het eerste team wist in een zeer gemixte opstelling een helft goed partij te geven. Tot aan de rust scoorden beide teams om en om en met een kleine 8-9 ruststand was er met dit fantasieteam nog van alles mogelijk. Ook na rust leek het om en om door te gaan, maar bij de stand 9-10 wist Devinco een gaatje te slaan en uit te lopen naar een 9-15 stand.

De wedstrijd was gespeeld, hoewel EKC 2000 nog wel alles op alles zette om dichterbij te komen. Verder dan 13-16 wist de ploeg uit Emmen echter niet te komen en uiteindelijk werd er iets geflatteerd verloren met 15-24.De zaalcompetitie is hiermee tot een einde gekomen. De komende drie weken staan in het teken van de voorbereiding op de veldcompetitie, welke op 31 maart wordt hervat.